Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Το ευρωπαικό κωστΑΛΕΞΗ

Με την ψήφιση της πρώτης φάσης των προαπαιτουμένων της αισχρής μνημονιακής συμφωνίας ανανοηματοδοτούνται και αναδιαττάσονται τα πάντα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.
Οι νεομνημονιακοί σωτήρες του τόπου , σύριζα και ανελ υποτάχτηκαν πλήρως και τον πιο πειστικό τρόπο στην ευρωκρατία , κίνηση που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 4-5 εβδομάδες , όπως είναι το χρονοδιάγραμμα για το νέο πρόγραμμα που παραδίδει τα κλειδιά της χώρας στον ESM και την μετατρέπει σε ευρωπαικό κωσταλέξι.
Η εφαρμογή αυτης της συμφωνίας καθιστά πρακτικά αδύνατη την αθέτηση της και επιβάλει
ασφυκτικούς εποπτικούς μηχανισμούς ενώ την ίδια στιγμή όχι μόνο θα φτωχοποιήσει αλλά κυριολεκτικά θα ξεσπιτώσει τους έλληνες. Το αντίτιμο δε είναι η επαναληπτική χρηματοδότηση των τραπεζών και η αποπληρωμή δανείων και τόκων. Η δε θρυλούμενη διαγραφή χρέους , χωρίς να έχει περιγραφεί  τι είδους πρρουποθέσεις θα χει χρονολογείται για το μακάριο 2022. Εως τότε θα υπάρξει σίγουρα ένα ακόμα πρόγραμμα για την περίοδο 2019-2022 αφού για αυτήν την περίοδο τα εξαντλητικά πρωτογενή πλεονάσματα σε συνδιασμό με την απρόσκοπτη αποπληρωμή του συνόλου των εως τότε τοκοχρεολυσίων θα καταστήσουν την αποικία σε δουλοπαροικία χρέους εκτοξεύοντας το χρέος πολύ πάνω από το 200% του ΑΕΠ.
Ένας λαός καθίσταται σκλάβος χωρίς να υπάρχει η παραμικρή δυνατότητα ομαλής αλλαγής ( αυτό πρέπει να έγινε σαφές και στον πιο αδαή πλέον) και το εντυπωσιακό είναι πως τον σκλαβώνει η κατ’όνομα νεομνημονιακή «αριστερά» παρέα με τον καπετάν Καμμένο.
Το σύνολο των όσων ακούστηκαν από τα κομματικά χαλκεία αυτές τις μέρες περι πτώσης της κυβέρνησης,  η λοιδωρία σε όσους καταψήφισαν, οι σεισμοί λιμοί και καταποντισμοί της εναλλακτικής λύσης σε όποια της εκδοχή ( από την ήπια του Γιάνη Βαρουφάκη εως και τη συντεταγμένη αλλαγή νομίσματος από την αριστερή πλατφορμα), πέρασαν ως κυρίαρχη κομματική και μη προπαγάνδα δημιουργώντας το περιβάλλον της νέας συμμαχίας του Τσίπρα. ΝΔ + ΠΑΣΟΚ εξαγνίζονται, το Ποτάμι γίνεται ο νο1 υποψήφιος κυβερνητικός εταίρος. Τα κανάλια της διαπλοκής τον αποθεώνουν αλλά «θα τα κυνηγήσει». Η εξεταστική για τα μνημόνια καθίσταται ανέκδοτο ενω η επιτροπή της βουλής για το χρέος παρκάρεται στην ιστορία.
Μια σημείωση για τους βουλευτές του σύριζα που καταψήφισαν τη συμφωνία. Έπιτέλεσαν  ένα καθήκον,  μόνο που η πολιτική τους υπόσταση δεν ξεκινά ούτε τελειώνει εδώ. Ο δρόμος που οι δήθεν αριστεροί τους «σύντροφοι» χάραξαν είναι στρωμένος με ψηφοφορίες, αποφάσεις, αίμα και δάκρυα και το μόνο που δεν απαιτεί είναι η στήριξη σε μια φαύλη κυβέρνηση που θα προσπαθήσει με όποιον τρόπο (καλό η κακό είναι αδιάφορο) να εφαρμόσει τους νόμους που ψηφίστηκαν και θα ψηφιστούν. Είναι τιμή τους φυσικά που δεν ψήφισαν οι ίδιοι, αλλά να μην επαναπαύονται και οφείλουν άμεσα να παρουν θέση για το αν θα συνεχίσουν να στηρίζουν μια μνημονιακή κυβέρνηση.
Τούτη δω η ιντερνετική γωνιά δεν θα αλλάξει απόψεις μόνο και μόνο επειδή κάποιοι έγιναν κωλοτούμπες συνθηκολογόντας. Έχουμε αγώνα ενάντια στους επικυριάρχους τοκογλύφους και στους νεομνημονιακούς εκπροσώπους τους και θα στηρίξουμε με συνέπεια όσους βαδίζαν και συνεχίζουν να βαδίζουν σε αυτό το κακοτράχηλο μονοπάτι.
https://eleutheriellada.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...