Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Να καταργήσουμε το νέο Μνημόνιο-Ταφόπλακα‏


Τετάρτη 15/7 όλοι/ες στη συγκέντρωσηστις 7 μμ στον Λευκό Πύργο
Παρασκευή 17/7 ανοιχτή συνέλευση,
στις 7μμ στο Δημαρχείο Αμπελοκήπων
Το εκκωφαντικό αποτέλεσμα-μήνυμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου είναι σαφές και δεν επιδέχεται παρερμηνείες. Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, φτωχά λαϊκά στρώματα με συντριπτική πλειοψηφία, δηλώσαμε ξεκάθαρα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν γυρίζουμε πίσω στα μνημόνια. Ότι πέντε χρόνια οργανωμένης διάλυσης της οικονομίας, κατάργησης της λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας, καταστροφής θέσεων εργασίας, συλλογικών συμβάσεων, μισθών, συντάξεων, υγείας, ασφάλισης, παιδείας, δικαιωμάτων και ελευθεριών, είναι αρκετά. Ως
εδώ! Αναζητούμε ένα άλλο μέλλον, που θα βάζει μπροστά τα συμφέροντά μας και όχι των δανειστών τοκογλύφων!
Δυστυχώς όμως αυτό το μεγάλο και περήφανο ΟΧΙ μετατράπηκε πραξικοπηματικά σχεδόν αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης, σε ένα ΝΑΙ σε κάθε συμφωνία, με τους λεγόμενους εταίρους. Και ακριβώς μέσα σε μια βδομάδα υπογράφηκε πάση θυσία μια συμφωνία με τους «θεσμούς και τους εταίρους». Οι μνημονικές δυνάμεις, μέσα και έξω από την χώρα, ενώ έδωσαν «την μάχη του ΝΑΙ» και υπέστησαν μια συντριπτική ήττα, κατάφεραν τελείως πραξικοπηματικά, με πρόσχημα τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών και τις 251 ψήφους των βουλευτών, όχι μόνο να αντιστρέψουν το αποτέλεσμα και το μήνυμα του δημοψηφίσματος, αλλά και να μας φέρουν μια κατάπτυστη συμφωνία με τους «εταίρους».
Με αυτή τη συμφωνία, αποκαλύφθηκε στην ίδια μας τη χώρα, σε ολόκληρη την ΕΕ αλλά και σε όλο το πλανήτη, ότι αυτή η ΕΕ είναι η ένωση τοκογλύφων, εκβιαστών και οικονομικών δολοφόνων. Αποκαλύφθηκε επίσης ότι το ευρώ είναι το δόλωμα για τα εγκλήματά τους, Αυτή η κατάπτυστη συμφωνία όμως είναι και το αποτέλεσμα τόσο της δογματικής εμμονής , της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στο πάση θυσία στο ευρώ, όσο και των συνεχών υποχωρήσεών του, απέναντι στην ΕΕ και τους δανειστές.
Η απόφαση της συνόδου κορυφής της ΕΕ, η περιβόητη συμφωνία με τους «εταίρους» είναι βαθειά αντεργατική, αντιλαϊκή και απάνθρωπη.Εκδικητική, τιμωριτική και ταπεινωτική για τον ελληνικό λαό, και παραδειγματική για όποιον (μέσα στην ΕΕ) θέλει ή σκέφτεται να πάει κόντρα στα Μνημόνια. Αυτή η συμφωνία δεν είναι το 3ο Μνημόνιο, αλλά το προσύμφωνο ενός 3ου Μνημονίου. και το οποίο θα είναι ακόμη χειρότερο από αυτή τη συμφωνία. Περιλαμβάνει τόνους, αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων, ύψους δύο ή τρεις δεκάδων δις ευρώ. Μειώσεις μισθών και συντάξεων (κύριων, επικουρικών, κατώτατων κ.α.) άμεσα και έμμεσα. Αυξήσεις στην άμεση και έμμεση φορολογία, γενικά ή ειδικά (ΦΠΑ, έκτακτες εισφορές, κατάργηση φοροαπαλλαγών, ΕΝΦΙΑ κλπ). Αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Ιδιωτικοποιήσεις, ξεπούλημα και εποπτεία της δημόσιας περιουσίας (ύψους 50 δις!) από τους θεσμούς. Επιβολή μηχανισμού αυτόματης επέκτασης των Μνημονίων. Επιστροφή της Τρόϊκα, και των τοποτηρητών της. Ουσιαστική κατάργηση σχεδόν όλων των νόμων που ψήφισε η κυβέρνηση το τελευταίο 5μηνο (εκτός του νόμου για την ανθρωπιστική κρίση). Αυστηρή επανεξέταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των εργατικών κινητοποιήσεων κλπ! Όλα με τη σύμφωνη γνώμη των «εταίρων», των θεσμών, καθώς σύμφωνα με τη συμφωνία «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ, ΑΡΚΕΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Ή ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ …..»!
Και όλα αυτά, κάποια από τα οποία θα πρέπει να νομοθετηθούν άμεσα, θα είναι προαπαιτούμενα για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες συζήτησης του 3ου Μνημονίου. Ενός 3ου Μνημονίου που η υπογραφή του αποτελεί προϋπόθεση για να ανοίξουν ξανά οι τράπεζες!
Δεν θα τους αφήσουμε! Δεν πρέπει να κάνουμε ούτε βήμα πίσω!
Νικήσαμε με την ψήφο μας και την αντίστασή μας στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς, όχι μόνο τους Ευρωπαίους τοκογλύφους της Ε.Ε. - Γερμανίας, που μας απειλούσαν επί μία εβδομάδα, αλλά και την μνημονιακή 5η Φάλλαγγα των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι, ΜΜΕξαπάτησης, εργοδοτών, μαυραγοριτών, βιομηχάνων, επιμελητηρίων, «επιστημόνων» και «ειδικών», συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας της ΓΣΕΕ που το μόνο μέλλον που βλέπουν είναι η ολοκλήρωση της μετατροπής μας σε αποικία χρέους, με τους ίδιους σε ρόλο επιστάτη της φυσικής εξόντωσης του ελληνικού λαού.
Όλοι εμείς που ζήσαμε στο πετσί μας το άθλιο μνημονιακό καθεστώς, που βυθιστήκαμε στην ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση, δεν θα δεχθούμε το ελάχιστο βήμα πίσω. Δεν θα επιτρέψουμε σε μια χούφτα τοκογλύφους και τραπεζίτες να οδηγήσουν σε γενοκτονία την κοινωνία υποχρεώνοντάς μας να πληρώνουμε ένα χρέος που δεν δημιουργήσαμε.
Όλοι/ες έξω στις πλατείες - Καμιά συμφωνία με τους τοκογλύφους!
Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές χρειάζεται να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Πρέπει να βγούμε ξανά στους δρόμους και στις πλατείες, για να αποτρέψουμε το νέο μνημόνιο, που καταστρατηγεί την απόφασή μας της 25ης  Γενάρη και του δημοψηφίσματος της 5ης Ιούλη, να βάλουμε τέλος στην αθλιότητα των μνημονίων. Σ’ αυτό τον αγώνα, μόνοι πραγματικοί μας σύμμαχοι είναι οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι άνεργοι της Ευρώπης, που παλεύουν για τα ίδια με μας αιτήματα::
·        Απαγόρευση των  κατασχέσεων  κατοικιών και  καταθέσεων.
·        Κανένα σπίτι χωρίς, τροφή, ρεύμα, νερό και θέρμανση
·        Κατάργηση των μνημονίων και των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων.
·        Διαγραφή ολόκληρου του χρέους, να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για να βελτιώσουμε την ζωή μας. Έξοδο από Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρώ.
·        Υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών/υπηρεσιών.
·        Υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μας.
Κανένας μόνος του απέναντι στην κρίση! Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!
-Ενημερωθείτε για τις δράσεις μας
-Ενημερώστε μας άμεσα σε περίπτωση κομμένου ρεύματος, νερού, απειλής κατάσχεσης σπιτιού, πρόστιμα ΟΑΣΘ, εργοδοτικές αυθαιρεσίες-απλήρωτη ή μαύρη εργασία, μη καταβολή μισθών ή δώρων  κτλ.
σττηλέφωνο:2310265730,    στο email: epitropidrasis@gmail.com
-Παράλληλα συνεχίζουμε τη συλλογή ρούχων, τροφίμων και φαρμάκων για αγωνιστές που έχουν χτυπηθεί από την κρίση.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΣΗΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ
Επικοινωνία: Τηλ:2310265730,  epitropidrasis@gmail.comepitropidrasis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...