Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

ΤΟ 62% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΝΑΖΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ

Ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή.
Οι Τσίπρας-Βαρουφάκης υπογράφουν την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. Μια συμφωνία που ουσιαστικά τροχιοδρομεί επ’ ακριβώς αυτό που τελικά υπογράφουν σήμερα.
Τρεις μέρες μετά (στις 23 Φεβρουαρίου), ο Βαρουφάκης στέλνει το γνωστό email, με το οποίο συγκεκριμενοποιεί την επικείμενη οριστική συμφωνία. Αυτή που υπογράφουν σήμερα! Σημειωτέον ότι εκείνο το email συντάχθηκε όχι από τον Βαρουφάκη, αλλά από τον διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ντέκλαν Κοστέλο. Ο Βαρουφάκης απλά την μετέφρασε στα ελληνικά και την έστειλε πίσω, υποτίθεται ως δική του πρόταση.

Έκτοτε παίζεται ένα κακόγουστο θέατρο, με πρώτη πράξη εκείνο το στημένο επεισόδιο Βαρουφάκη- Κοστέλο για τις 100 δόσεις.
Η δεύτερη πράξη θέλει την κυβέρνηση να λεηλατεί όλα τα ταμειακά αποθεματικά του κράτους, αφήνοντας την Ελλάδα έρμαια στην εκβιαστική μανία των ευρωκρατών.
Εν τω μεταξύ οι «τεχνοκράτες» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρχίζουν να συντάσσουν με σχολαστικότητα τα νομοσχέδια που πρόκειται να εμφανίσουν στην τελευταία πράξη του δράματος. Ή της φαρσοκωμωδίας αν θέλετε.
Για να φτάσουμε στο παρά πέντε, όπου προκηρύσσεται το γνωστό δημοψήφισμα.
Και τότε συμβαίνουν τα εξής καταπληκτικά. Η κυβέρνηση, σε αγαστή συνεργασία με Στουρνάρα και ΕΚΤ, κλείνουν τις τράπεζες.
Ο ελληνικός λαός τίθεται υπό ωμό εκβιασμό. Δημοσιογράφοι, ΜΜΕ, πολιτικοί και αξιωματούχοι ολόκληρου του πολιτικού φάσματος Ελλάδας και Ευρώπης, κατατρομοκρατούν ασύστολα. Στο παιχνίδι μπαίνουν και οι Δήμαρχοι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο αρχιεπίσκοπος, ακόμα και η ΓΣΕΕ του Παναγόπουλου. Ακολουθούν Σύλλογοι και Ενώσεις παντός είδους. Όλοι οι καλοταϊσμένοι και ευνοημένοι του Imperioum!
Κι αυτή ακόμα η κυβέρνηση, παρά του ότι θεωρητικά τάχθηκε υπέρ του ΟΧΙ, ουσιαστικά όμως δεν το στήριξε. Είναι προφανές ότι το δημοψήφισμα τέθηκε υπό τέτοιους όρους, ώστε να συρθεί ο λαός εκβιαζόμενος να αποδεχθεί τον αυτοχειριασμό του.
Στο ίδιο μοτίβο και το γνωστό δεκανίκι του Συστήματος (το ΚΚΕ του Κουτσούμπα), με το άκυρό του. Προφανής η πρεμούρα του να αφαιρέσει όσο το δυνατόν περισσότερους ψήφους από το «απευκταίο» ΟΧΙ.
Μαζί μ’ αυτό και όλα σχεδόν τα «κινήματα» του διαδικτύου. Ουσιαστικά ανύπαρκτα κινήματα, που εμφανίστηκαν κατά την μνημονιακή εποχή, με παχέους τίτλους εμπεριέχοντες λέξεις όπως «Πατριωτικό», «Εθνικό», «Ελληνικό» κοκ, υποτίθεται αντιμνημονιακά, καλούσαν τον ελληνικό λαό να ψηφίσει λευκό ή άκυρο.
Και τότε ήρθε το αναπάντεχο. 62% του ελληνικού λαού που εξέπληξε τους πάντες. Όχι ρε κερατάδες! Δεν θα υποταχθούμε ποτέ!
Κι επειδή πολύ μας τα έχουν πρήξει με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ότι, τάχα, ο λαός δεν έδωσε εντολή για ρήξη, παραθέτω απόσπασμα από την δευτερολογία του κ. Τσίπρα στο ευρωκοινοβούλιο, όπου ο ίδιος ομολογεί ότι το πραγματικό νόημα του ΟΧΙ ήταν απαίτηση ρήξης με την ευρωζώνη, πλην όμως εκείνος το ερμήνευσε όπως τον συμφέρει.
Δήλωσε λοιπόν ο Τσίπρας:
«Ακούστηκε ένα ερώτημα: έχετε ένα κρυφό σχέδιο να βγάλετε την Ελλάδα από την ευρωζώνη; Θέλω να σας απαντήσω με ειλικρίνεια. Όλη την προηγούμενη βδομάδα, η συντριπτική πλειοψηφία των δηλώσεων Ευρωπαίων πολιτικών και αξιωματούχων ήταν ότι το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα σημαίνει αυτόματα έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Αυτό το γνώριζαν οι πολίτες όταν κλήθηκαν να ψηφίσουν, όταν πήγαν στην κάλπη. Και έφεραν, παρ’ όλα αυτά, ένα αποτέλεσμα που κάποιους εξέπληξε. Αν είχα στόχο να βγάλω την Ελλάδα από το ευρώ, δεν θα πήγαινα μετά το κλείσιμο της κάλπης να κάνω τις δηλώσεις που έκανα και να ερμηνεύσω το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, όχι ως εντολή ρήξης με την Ευρώπη, αλλά ως εντολή ενίσχυσης της διαπραγματευτικής προσπάθειας για να φτάσουμε σε μια καλύτερη συμφωνία».
Τουτέστιν, έγραψα στα παπάρια μου την ετυμηγορία του λαού!
Και τώρα βρισκόμαστε στην τελική φάση. Η κυβέρνηση, παρά το μεγαλοπρεπές ΟΧΙ του ελληνικού λαού, παραδόθηκε άνευ όρων στις εξωχώριες Δυνάμεις, ακριβώς όπως απαιτούσε ο αρχικός σχεδιασμός.
Τα προαπαιτούμενα νομοσχέδια, που είχαν ήδη προετοιμαστεί από τους «τεχνοκράτες» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά την δεύτερη πράξη του δράματος, ήρθαν στην βουλή (γραμμένα στην Αγγλική, παρακαλώ) και υπερψηφίστηκαν την περασμένη Τετάρτη από 229 εξωνημένους βολευτές, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της Ν.Δ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού.
Το δεύτερο «πακέτο» που θα έρθει για ψήφιση την επόμενη Τετάρτη, θεωρείται βέβαιον ότι επίσης θα υπερψηφιστεί.
Όσον αφορά τους 32 ή 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν ΟΧΙ ή παρόν, στο χέρι τους είναι να αποδείξουν ότι κινούνται εκτός αρχικού σχεδιασμού. Διότι αυτά τα καραγκιοζλίκια του στυλ στηρίζω την κυβέρνηση, αλλά καταψηφίζω τα μέτρα λιτότητας, δεν πείθουν πλέον κανένα.
Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία, σύντροφοι. Δύο τινά μπορείτε να κάνετε. Ή πάρτε στα χέρια σας το κόμμα –έχετε την πλειοψηφία των μελών- και στείλτε στο διάολο τους προσκυνημένους, ή αποχωρείστε μαζικά κι αφήστε τον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ να σαπίσει. Εκεί έξω υπάρχει ένα 62% αποφασισμένων που αναζητά πολιτική έκφραση.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, είτε μαζί σας, είτε χωρίς εσάς, ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να υποταχθεί. Εκείνο το 62% πράγματι αναζητά πολιτική έκφραση. Κι αυτό θα γίνει πολύ σύντομα. Είτε μαζί σας, είτε χωρίς εσάς…
Αθήνα 18 Ιουλίου 2015 Γιώργος Ιεροδιάκονος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To ΠΑΣΟΚ και οι συμπληγάδες των ευρωεκλογών

Το 2024 μπήκε με αισιοδοξία για το ΠΑΣΟΚ. Είχε ούριο άνεμο στα πανιά του, η αυτοπεποίθηση ήταν στα ύψη και οι δημοσκοπικοί οιωνοί έδειχναν ό...