Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Ο Γιάνης επιμένει: Ο Αλέξης είχε δώσει εντολή για εναλλακτικό σχέδιο


«Κανένα Grexit δεν μπορεί να είναι καλό για την Ευρώπη και αν δεν μπορεί να είναι για την Ευρώπη δεν μπορεί να είναι για την Ελλάδα» τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο CNN και την Κρίστιαν Αμανπούρ.
Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι το Grexit αποτελούσε θέση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ότι το είχε συζητήσει μαζί του αλλά και ότι «δεν είναι σίγουρος για την καγκελάριο Μέρκελ»
Αναφέρθηκε μάλιστα στο παράδοξο τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και η γερμανική να προσέρχονται στα κοινοβούλιά τους και να προσπαθούν να πάρουν έγκριση από τους βουλευτές τους πάνω σε ένα σχέδιο το οποίο δεν πιστεύουν.
«Έχουμε μια ελληνική κυβέρνηση που έρχεται στο κοινοβούλιο και λέει στους βουλευτές της αυτό
είναι ένα σχέδιο, μια συμφωνία, δεν πιστεύουμε σε αυτή αλλά θα προσπαθήσουμε να την εφαρμόσουμε για να μείνουμε στην εξουσία. Και την ίδια στιγμή, ο κ. Σόιμπλε και η Άγκελα Μέρκελ πηγαίνουν στην Bundestag και λένε εδώ έχουμε μια συμφωνία για την Ελλάδα, δεν την πιστεύουμε, δεν πιστεύουμε ότι θα λειτουργήσει. Τι έχει κάνει η Ευρώπη στον εαυτό της;», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης εξαπέλυσε επίθεση στους δανειστές λέγοντας ότι «έκλεισαν τις τράπεζές μας γιατί είχαμε την τόλμη να βάλουμε το τελεσίγραφο που μας δώσανε στην κρίση του ελληνικού λαού για να δώσει την ετυμηγορία του».
Παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση είχε εναλλακτικό σχέδιο, το οποίο και αναπτύχθηκε στο υπουργείο των Οικονομικών κατόπιν εντολών του ίδιου του πρωθυπουργού που τις έδωσε ακόμα πριν αναλάβει ο ίδιος το υπουργείο.
«Καταλαβαίνετε ότι αυτά τα σχέδια, τα εναλλακτικά, έχουν εξ ορισμού ατέλειες, γιατί πρέπει να κρατηθούν μέσα σε ένα μικρό κύκλο ανθρώπων, αλλιώς εάν μαθευτούν θα εμφανιστεί μια αυτοεπιβεβαιούμενη προφητεία. Το πρόβλημα ήταν ότι όταν έκλεισαν τις τράπεζές μας, η κυβέρνηση αποφάσισε να μην θέσει σε εφαρμογή αυτό το σχέδιο», είπε.
Διευκρίνισε πάντως ότι το σχέδιο αυτό δεν αφορούσε σε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά για δημιουργία ρευστότητας σε ευρώ “για να μας δώσει περισσότερη ελευθερία και δυναμική διαπραγμάτευσης με τις κλειστές τράπεζες”. “Το πλάνο αυτό δεν πήρε το πράσινο φως και ένας από τους λόγους που παραιτήθηκα ήταν ακριβώς αυτός”, σημείωσε.
http://mignatiou.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Πολιτική θεολογία και Συνταγματική ηθική»

Η «πολιτική θεολογία» είναι μια διαδεδομένη αλλά αμφίσημη έννοια που χρησιμοποιείται με διαφορετικό περιεχόμενο αφενός σε θύραθεν συμφραζόμε...