Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015

Κομισιόν: Εκτακτα μέτρα 21 εκατ. ευρώ για Ελληνες παραγωγούς που πλήττονται από το ρωσικό εμπάργκο

Στην επέκταση των συμπληρωματικών προσωρινών έκτακτων μέτρων στήριξης για τους παραγωγούς ορισμένων οπωροκηπευτικών έως τις 30 Ιουνίου 2016, προχώρησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αντιλαμβανόμενη τη σοβαρή απειλή διαταραχής της αγοράς των οπωροκηπευτικών από τη συνέχιση των ρωσικών απαγορεύσεων στις εισαγωγές ευρωπαϊκών γεωργικών προϊόντων. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η πρόταση της
Επιτροπής αφορά υλοποίηση δράσεων απόσυρσης (που συμπεριλαμβάνουν τη δωρεάν διανομή), πρώιμης συγκομιδής και μη συγκομιδής, που θα εκτελεστούν στο διάστημα από 1/8/2015 έως 30/6/2016 ή μέχρις εξάντλησης των ποσοτήτων των προϊόντων που προβλέπονται στην πρόταση.
Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται πως «για τη χώρα μας έχουν προταθεί τα παρακάτω προϊόντα και ποσότητες:
Μήλα και αχλάδια: 2.500 τόνοι.
Δαμάσκηνα, επιτραπέζια σταφύλια και ακτινίδια: 16.300 τόνοι.
Ντομάτες καρότα, γλυκοπιπεριές, αγγούρια, αγγουράκια: 1.350 τόνοι.
Πορτοκάλια, κλημεντίνες, μανταρίνια και λεμόνια: 7.950 τόνοι.
Ροδάκινα και νεκταρίνια: 20.900 τόνοι.
Προβλέπεται επιπλέον μια μέγιστη ποσότητα 3.000 τόνων, την οποία πρέπει η Ελλάδα να αποφασίσει, εάν θα χρησιμοποιήσει και πώς θα την κατανείμει ανάμεσα στις ομάδες προϊόντων.
Ο σχετικός Κανονισμός αναμένεται να δημοσιευτεί την επόμενη εβδομάδα με τη διαδικασία του επείγοντος, με στόχο να τεθεί άμεσα σε ισχύ».
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το ύψος των μέτρων ανέρχεται στα περίπου 21 εκατ. ευρώ, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
http://www.imerisia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Κεραυνοί» ΜεΡΑ25 κατά της κυβέρνησης για το προσφυγικό: «Ανίκανη, άβουλη και μοιραία»

«Ανίκανη, άβουλη και μοιραία, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μόνο σε ένα πράγμα φαίνεται αποφασισμένη: να επιβάλει μια απάνθρωπη λύσ...