Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Μειώσεις-σοκ έως 45% στις νέες συντάξεις για τους κάτω των 67 ετών

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΑΤΟΥ
Οι χαμηλόμισθοι με λίγα χρόνια ασφάλισης, όσοι βγαίνουν πρόωρα στη σύνταξη και οι ήδη συνταξιούχοι είναι οι τρεις κατηγορίες που θίγονται περισσότερο από τα πρώτα μέτρα της μεγάλης αλλαγής του Ασφαλιστικού, η οποία ξεκίνησε με τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την Τετάρτη, συνεχίζεται με δεύτερο «πακέτο» την ερχόμενη εβδομάδα και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Οι ανατροπές -μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις ορίων- «αγγίζουν» ακόμη και όσους είχαν υποβάλει από τις αρχές του 2015 αίτηση για να συνταξιοδοτηθούν. Και όλες έχουν στόχο να μειώσουν τη συνταξιοδοτική δαπάνη και τη συμμετοχή του κράτους στη χρηματοδότηση του Ασφαλιστικού ελλείψει... χρημάτων.
ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ
1 Σε όλους όσοι συνταξιοδοτούνται μετά τις 30 Ιουνίου 2015, θα δίδεται η σύνταξη που αναλογεί στις εισφορές οι οποίες έχουν καταβληθεί. Το συγκεκριμένο μέτρο καταργεί τα κατώτατα - εγγυημένα από το κράτος κατώτατα όρια, μειώνει έως 45% τα ποσά των συντάξεων για όσους έχουν 15-20 χρόνια ασφάλισης και χαμηλές αποδοχές και ακυρώνει τους σχεδιασμούς παλαιών ασφαλισμένων που σχεδίαζαν να λάβουν έξτρα εισόδημα με μια δεύτερη σύνταξη 15ετίας.
Μετά την συμπλήρωση του 67ου έτους, θα χορηγείται πάντως το πλήρες ποσό της κατώτατης εγγυημένης σύνταξης, ενώ όσοι συνταξιοδοτούνται με 40 έτη ασφάλισης στα 62 θα λαμβάνουν κανονικά το έξτρα εγγυημένο ποσό.
http://www.imerisia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To ΠΑΣΟΚ και οι συμπληγάδες των ευρωεκλογών

Το 2024 μπήκε με αισιοδοξία για το ΠΑΣΟΚ. Είχε ούριο άνεμο στα πανιά του, η αυτοπεποίθηση ήταν στα ύψη και οι δημοσκοπικοί οιωνοί έδειχναν ό...