Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Reuters: Η Μέρκελ συνεχίζει να υποστηρίζει τη συζήτηση για προσωρινό Grexit



«Θεωρώ ότι είναι δικαίωμά μας να εξετάζουμε κάθε δυνατή επιλογή», φέρεται να είπε στους βουλευτές της η Γερμανίδα καγκελάριος.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, υπεραμύνθηκε της συζήτησης περί προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός της (CDU/CSU), αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters.

«Θεωρώ ότι είναι δικαίωμά μας να εξετάζουμε και να συζητούμε κάθε δυνατή επιλογή για μία τέτοια κατάσταση», διαμήνυσε η Καγκελάριος, σύμφωνα με στέλεχος του CDU/CSU, το οποίο συμμετείχε στις διεργασίες του κυβερνώντος κόμματος της Γερμανίας.


Νωρίτερα το πρωί ο Β. Σόιμπλε μιλώντας στο γερμανικό ραδιόφωνο επανέλαβε ότι «διαγραφή του ελληνικού χρέους δεν είναι δυνατή εντός του ευρώ».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, τόνισε ότι επανέλαβε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ δύσκολη και επεσήμανε ότι «πολλοί οικονομολόγοι (ανάμεσά τους και αυτοί του ΔΝΤ) θεωρούν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματά της δίχως κούρεμα»

«Ένα προσωρινό Grexit θα ήταν καλύτερο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε.
http://www.tovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To ΠΑΣΟΚ και οι συμπληγάδες των ευρωεκλογών

Το 2024 μπήκε με αισιοδοξία για το ΠΑΣΟΚ. Είχε ούριο άνεμο στα πανιά του, η αυτοπεποίθηση ήταν στα ύψη και οι δημοσκοπικοί οιωνοί έδειχναν ό...