Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015

Ο Τσίπρας αποφασίζει για τους «αντάρτες» και το κυβερνητικό σχήμα

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 
Το στίγμα των προθέσεών του τουλάχιστον ως προς τους βουλευτές του κόμματός του αναμένεται να δώσει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα τουΣΥΡΙΖΑ. Η κοινοβουλευτική ομάδα θα συνεδριάσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση τηςΠολιτικής Γραμματείας του κόμματος η οποία και θα ενημερωθεί για το περιεχόμενο της συμφωνίας.  Ο πρωθυπουργός θέλησε να κερδίσει λίγο χρόνο για να σκεφτεί πιο καθαρά πώς θα αντιμετωπίσει τους διαφωνούντες βουλευτές και για να ζυγίσει
τις επόμενες κινήσεις του. Ήδη έχει ενημερωθεί ότι η Αριστερή Πλατφόρμα αποφάσισε να μην ψηφίσει τα προαπαιτούμενα και την συμφωνία, όμως οι βουλευτές της δεν προτίθενται να παραιτηθούν και να παραδώσουν την έδρα τους. Μία τέτοια εξέλιξη δημιουργεί σοβαρά πολιτικά προβλήματα για τον Αλέξη Τσίπρα τόσο στο κόμμα όσο και στην κυβέρνηση.
Εξ αυτού του λόγου δεν έσπευσε να κάνει χθες κυβερνητικό ανασχηματισμό. Περιμένει να δει και τις τελικές αποφάσεις του Πάνου Καμμένου ο οποίος δήλωσε ότι διαφωνεί μεν με τα μέτρα, όμως το θέμα θα περάσει επίσης σήμερα από την κοινοβουλευτική ομάδα τωνΑνεξάρτητων Ελλήνων. Οι αποφάσεις του Μαξίμου για την κυβέρνηση σχετίζονται άμεσα με την στάση των ΑΝΕΛ στην ψηφοφορία. Επομένως να είναι αναπόφευκτη η αλλαγή κυβερνητικών εταίρων. Για να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας ανασχηματισμό θα πρέπει να γνωρίζει ποιοι ακριβώς ψηφίζουν και με ποιους μπορεί να συνεργαστεί, δηλαδή να έχει ξεκαθαρίσει απολύτως το τοπίο για να εκτιμήσει με ποιους και κυρίως με πόσους μπορεί να προχωρήσει. 
Σε σχέση με την Ζωή Κωνσταντοπούλου φαίνεται ότι πάγωσε το θέμα της πρότασης μομφήςκαι ότι γίνονται παρασκηνιακές συνεννοήσεις για μία «οικειοθελή» παραίτηση της Προέδρου της Βουλής, ούτως ώστε να αποφευχθεί η πολιτική της απαξίωση. Τίποτε δεν θεωρείται δεδομένα, όλα είναι ανοιχτά και θα αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν μετά τις συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας και της κοινοβουλευτικής ομάδας όπου ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του και να προϊδεάσει διαφωνούντες και συμφωνούντες βουλευτές τι θα επακολουθήσει της στάσης τους κατά την ψηφοφορία. 
http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι προτάσεις Τσίπρα για στήριξη της οικονομίας

  Της Νίκης Ζορμπά Μια "νέα κοινωνική συμφωνία" θα επιχειρήσει να παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη μιλώντας στους π...