Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Για παγίδευση του λαού από τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο Δ. Κουτσούμπας



Παγίδευση του λαού καταλόγισε στο ΣΥΡΙΖΑ ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, που απέρριψε την άποψη περί άγνοιας και μη υπολογισμού εκ μέρους της κυβέρνησης «της σκληρότητας των «δανειστών» και του εκβιασμού τους», τονίζοντας ότι ο εκβιασμός είχε ως μοναδικό στόχο να συμβιβαστεί ο λαός με την φτώχεια και την μοιρολατρική παραίτηση από κάθε αγώνα.
Στο πλαίσιο της ομιλίας του στην εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής (ΚΟΑ) του κόμματος, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ και ως αξιωματική αντιπολίτευση και ως κυβέρνηση «πρόσφερε πολύτιμες υπηρεσίες στο σύστημα, του έδωσε ήδη σημαντικές ανάσες», στηρίζοντας με τις θέσεις του την ΕΕ και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, δρώντας δημαγωγικά «για την φτωχολογιά», αλλά καθησυχάζοντας
την αστική τάξη και διαμορφώνοντας δεσμούς επικοινωνίας με ανώτερα μεσαία στρώματα και εμπλέκοντας την Ελλάδα στο κουβάρι των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων με τους «νέους συμμάχους τους», όμως, να γίνονται παράγοντες πίεσης μαζί με τους εκβιασμούς της ΕΕ.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε πολύτιμη δύναμη για το σάπιο και διεφθαρμένο σύστημα, αφού του κάνει τη βρώμικη δουλειά, σε μια περίοδο που δίνει όλη την άνεση στην άρχουσα τάξη να δοκιμάσει την αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος, όχι πια κυρίως με κορμό τη ΝΔ, αλλά τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε και εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ για «ξεπούλημα εν μια νυκτί» του πόθου του λαού για κατάργηση των μνημονίων.
Παράλληλα, αναφερόμενος στις δυνάμεις που σήμερα «εμφανίζονται να καταψηφίζουν την αντιλαϊκή συμφωνία - μνημόνιο και τα μέτρα, Λαφαζάνης - Αριστερή Πλατφόρμα και λοιποί, αλλά στηρίζουν με όλες τις δυνάμεις τους, όπως δήλωσαν, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ», είπε ότι «δεν αποτελούν την εξαίρεση στον κανόνα της εξαπάτησης του λαού, από το ΣΥΡΙΖΑ. Είναι συνεπείς στο διαχρονικό ρόλο τους ως καιροσκοπικά -οπορτουνιστικά- αναχώματα για τον εγκλωβισμό αγνών και αθώων αγωνιστών που επιθυμούν πραγματικά τη ρήξη, την πρόοδο, την ανατροπή για το λαό».
«Είναι άλλο πράγμα ο λαός να επιλέξει ο ίδιος την έξοδο από την ΕΕ, με τη θέληση και τη δράση του, παίρνοντας ταυτόχρονα τα κλειδιά της οικονομίας και την εξουσία στα χέρια του κι είναι άλλο, τελείως διαφορετικό, πράγμα να βρεθεί μια χώρα έξω από την ευρωζώνη, ως αποτέλεσμα αντιθέσεων και ανταγωνισμών των καπιταλιστών. Το πρώτο αποτελεί εναλλακτική λύση προς όφελος του λαού και αξίζει κάθε θυσία, το δεύτερο οδηγεί στη λαϊκή χρεοκοπία από άλλο δρόμο» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.
Όπως είπε, το ΚΚΕ απαντά στα δικαιολογημένα ερωτήματα του λαού με το πρόγραμμά του, για κοινωνικοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών, κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας από την εργατική-λαϊκή εξουσία, αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, μονομερή και ολοσχερή διαγραφή του χρέους.
Στο πλαίσιο της ομιλίας του, παρουσίασε σειρά άμεσων μέτρων ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών και προστασίας των ανέργων, τονίζοντας πως για όλους του έντιμους αγωνιστές και αγωνίστριες υπάρχει θέση μέσα στο κίνημα, καλώντας σε ισχυροποίηση και ταξική ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και προσθέτοντας πως «οι δρόμοι, οι πλατείες, τα συλλαλητήρια, μπορούν να γίνουν ένα αποτελεσματικό ποτάμι πίεσης, μόνο αν τροφοδοτούνται, εάν έχουν πηγή, την οργάνωση και πάλη με όλες τις μορφές, ως την απεργία, στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις, στις βιομηχανικές ζώνες, στους κλάδους, στις εμπορικές ζώνες, στα χωράφια».
http://www.eklogika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...