Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Παρέμβαση Ευ. Βενιζέλου κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του ν.4334/2015(Α΄80)»


Κύριε Πρόεδρε, ο κ. Καμμένος σε ένα πολιτικό παραλήρημα αναφέρθηκε και στο πρόσωπό μου και στην προηγούμενη Κυβέρνηση και στο ΠΑΣΟΚ. Κάποτε, όταν ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο Γέρος της Δημοκρατίας, διεκόπη υβριζόμενος από ένα βουλευτή της αντιπολίτευσης, ρώτησε ο Γέρος της Δημοκρατίας «ποιος το είπε αυτό;», λέει «εγώ» και του απαντά: «Τότε δεν έχει καμία σημασία». 
Θα μπορούσα να πω το ίδιο για τον κ. Καμμένο. Όμως ο κ. Καμένος είναι Υπουργός Εθνικής Άμυνας, είναι κυβερνητικός εταίρος του κ. Τσίπρα. Έκαναν ό,τι έκαναν, έφεραν τη χώρα στο σημείο που την έφεραν και στην προηγούμενη κρίσιμη ψηφοφορία συγκέντρωσαν 123 ψήφους της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου στηρίζεται στις ψήφους της
αντιπολίτευσης, της υβριζόμενης, της λοιδορούμενης, της συκοφαντούμενης.
Πώς είναι δυνατό να υπάρχει αυτή η εικόνα και αυτό το θράσος; Μια Κυβέρνηση που δεν ελέγχει την πλειοψηφία της γιατί δεν πείθει τους βουλευτές, σπαρασσόμενη, που αντιφάσκει, που πρέπει να απολογηθεί γι' αυτά που είπε και κι αυτά που έκανε, στηρίζεται στη ψήφο της αντιπολίτευσης, την απειλεί, την υβρίζει και αυτό είναι η βάση της λειτουργίας του πολιτικού συστήματος και της εθνικής στρατηγικής.
Κύριε Πρόεδρε είμαι βαρύτατα θιγμένος όχι γι' αυτά που είπε ο κ. Καμμένος, αλλά γιατί ως ένας από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης αναγκάζομαι για λόγους εθνικής ανάγκης να ψηφίσω, παρέχοντας έμμεσα την ανοχή μου στην Κυβέρνηση των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου.
Πρέπει να αντιληφθούν οι σήμερα κυβερνώντες ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, ότι η πρώτη θεσμική προϋπόθεση για να πορεύεται ο τόπος, είναι ο σεβασμός στην αλήθεια, ο σεβασμός στον αντίπαλο, ο σεβασμό στην ιστορία του τόπου.
Δεύτερη προϋπόθεση είναι να υπάρξει ένα συμφωνημένο πλαίσιο λειτουργίας της Βουλής, να υπάρξει Προεδρείο της Βουλής και εγγύηση εφαρμογής του κανονισμού της Βουλής.
Τρίτον, να δεσμευτεί ο κ. Τσίπρας για το χρονοδιάγραμμα των πολιτικών εξελίξεων. Να μας πει όχι μόνο που πορεύεται και πως πορεύεται, αλλά και σε ποιο χρονοδιάγραμμα πορεύεται η Κυβέρνησή του και η χώρα.
Και αφού συμβούν όλα αυτά, πρέπει να ζητήσει από τα Κόμματα της αντιπολίτευσης να δουν αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις να ανασυσταθεί η εθνική στρατηγική. Η μία και μόνη. Αυτή που εφαρμόσαμε, αυτή που είπαμε ως αλήθεια στον ελληνικό λαό, αυτή που την αντικρούσατε και την ευτελίσατε προεκλογικά λέγοντας πολλαπλά ψέματα. Ψέματα πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου, ψέματα κατά τη διάρκεια του χαμένου εξαμήνου, ψέματα στο δημοψήφισμα, ψέματα ακόμη και τώρα.
Στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν οι συνεπείς, οι σταθεροί, οι έντιμοι. Μπορεί να διαφωνείς, αλλά έχουν μια άποψη . Και υπάρχουν και αυτοί που νομίζουν ότι θα κάνουν εισπήδηση στο χώρο της Κεντροαριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας, του ευρωπαϊκού μετώπου με τη στήριξη διαφόρων κύκλων εντός Ελλάδας, αλλά και εκτός Ελλάδας.
Απαιτούμε και απαιτώ και προσωπικά σεβασμό όχι σε εμένα, στο λαό, δηλαδή στην αλήθεια. Και δεν θέλω καμία διευκρίνιση από τον κ. Καμμένο, θέλω ο κ. Τσίπρας να επιβάλλει και στον κ. Καμμένο και στους Υπουργούς του ένα τρόπο συμπεριφοράς που αν μη τι άλλο ανταποκρίνεται στη σοβαρότητα της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, λόγω των ενεργειών του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του.
 http://www.evenizelos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...