Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Επιστολή Κωνσταντινόπουλου σε Φώφη: Να προσέξουμε, γιατί ο Τσίπρας μας κοροϊδεύει


«Εκφράζω την αγωνία μου ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός επιθυμούν να εκμεταλλευθούν τη στήριξη της αντιπολίτευσης όχι προς όφελος της χώρας, αλλά αποκλειστικά για το στενόμυαλο μικροκομματικό τους όφελος».
Αυτό αναφέρει σε επιστολή του στη Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο βουλευτής του κόμματος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
Ο κ. Κωνσταντινόπουλος ζητάει την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών και την αποσαφήνιση της στρατηγικής της παράταξης από την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.
Η συνεδρίαση έχει προγραμματισθεί να γίνει την Κυριακή για την εκλογή, μεταξύ άλλων, και των
νέων πολιτικών οργάνων του κόμματος.
Oλόκληρη η επιστολή του κ. Κωνσταντινόπουλου έχει ως εξής:
ΠΡΟΣ: την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κα Φώφη Γεννηματά
τα Μέλη της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ
τα Μέλη της Κ.Ε. ΠΑΣΟΚ

«Αγαπητή Πρόεδρε,
Τα τελευταία χρόνια, η Παράταξή μας, τηρώντας υπεύθυνη στάση, επέλεξε πρώτα τη χώρα και μετά το κόμμα.
Παρά τα λάθη και τις παραλείψεις μας, δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι , αψηφώντας το τεράστιο πολιτικό κόστος, σταθήκαμε με θάρρος απέναντι στο λαϊκισμό και στα ψέματα, κάνοντας το καλύτερο δυνατό που μπορούσαμε, για να μην οδηγηθεί η χώρα στον γκρεμό της απομόνωσης και της καταστροφικής οπισθοδρόμησης. Βάλαμε το “εμείς” πάνω από το “εγώ”, αναλαμβάνοντας μάλιστα, κάποιοι από εμάς, και ευθύνες πολύ μεγαλύτερες από αυτές που μας αναλογούσαν.
Τους τελευταίους έξι μήνες, η χώρα είναι έρμαιο μίας Κυβέρνησης της δήθεν Αριστεράς με ολίγη ακροδεξιά.
Μιας Κυβέρνησης, που το μόνο που ξέρει να κάνει καλά είναι εκλογές με διχαστικά ψευδο-διλήμματα.
Ο Πρωθυπουργός έχει την απόλυτη ευθύνη γι’ αυτό που συμβαίνει. Είναι θεμελιώδης αρχή της Δημοκρατίας, και βασική Δημοκρατική του ευθύνη. Ο Πρωθυπουργός έχει την ευθύνη για την χάραξη της κεντρικής πολιτικής και για την επιλογή των προσώπων που θα την ασκήσουν. Έχει την ευθύνη για το σχεδιασμό, την υλοποίηση και το αποτέλεσμα. Για όλα αυτά κρίνεται και θα λογοδοτήσει στους πολίτες.
Τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο τρόπος λειτουργίας του, ο τρόπος που λαμβάνει αποφάσεις είναι υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ. Ας ασχοληθούν με αυτά όσοι έχουν δικαίωμα, υποχρέωση και αρμοδιότητα να τα κρίνουν, να τα ψηφίσουν ή να τα απορρίψουν. Εμείς, ως Βουλευτές και στελέχη κόμματος, δεν θα υποκύψουμε στον πειρασμό να εμπλακούμε, όπως έκανε στο παρελθόν η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για άλλους.
Όμως, ως Βουλευτές, οφείλουμε να προβούμε σε μία επισήμανση που αφορά ένα κορυφαίο ζήτημα κοινοβουλευτικής τάξης: δεν είναι δυνατό το Κοινοβούλιο να βρίσκεται σε ομηρία από τον τρόπο λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ ή όποιου άλλου – κοινοβουλευτικού, κομματικού ή φραξιονιστικού σχηματισμού – πολλώ δε μάλλον όταν αυτός δεν διαθέτει πρόδηλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
O κ. Τσίπρας έχει γνώση, ευθύνη και χρέος να αντιμετωπίσει αυτή την εκρηκτική, αντικανονική κατάσταση. Είναι ένας από τους θύτες, όχι το θύμα.
Στις προηγούμενες συνεδριάσεις της Κ.Ο., είχα καταθέσει την αγωνία μου για το μέλλον της χώρας μετά από τη στήριξη που δώσαμε στην κυβέρνηση στο πλαίσιο της υποστήριξης της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας.

Είναι φανερό ότι αυτή η Κυβέρνηση δεν πιστεύει στο υπό έγκριση Πρόγραμμα, το οποίο χρειάζεται αλλαγές για να υλοποιηθεί, αλλά ούτε σ΄ ένα γενικότερο Πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών που χρειάζεται η χώρα.
Είναι φανερό ότι ο Πρωθυπουργός δεν επιθυμεί να λάβει καμία πρωτοβουλία για την λύση του γόρδιου δεσμού των πολλαπλών διχαστικών αδιεξόδων που συνδημιούργησε.
Είναι φανερό ότι, ενώ τον στηρίζουμε για να κυβερνήσει τη χώρα, ο ίδιος εποφθαλμιά – πάλι, και μόνο! – μία εκλογική αναμέτρηση και την προσωπική του επιβίωση.
Εκφράζω την αγωνία μου ότι η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός επιθυμούν να εκμεταλλευθούν τη στήριξη της Αντιπολίτευσης όχι προς όφελος της χώρας, αλλά αποκλειστικά για το στενόμυαλο μικροκομματικό τους όφελος.
Γι’ αυτό προτείνω:

Άμεση σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών πριν από την Τετάρτη, για την επικαιροποίηση της συμφωνίας των Πολιτικών Αρχηγών, στη βάση της ξεκάθαρης και αδιαμφισβήτητης δέσμευσης του Πρωθυπουργού για την υλοποίησή της σε βάθος χρόνου, σύμφωνα με την πρόταση που είχα καταθέσει στην Κ.Ο., η οποία έλαχε και της ευρείας στήριξης των συναδέλφων. Ζητώ η Κ.Ε. να αποφασίσει την στρατηγική της παράταξης».
 http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To ΠΑΣΟΚ και οι συμπληγάδες των ευρωεκλογών

Το 2024 μπήκε με αισιοδοξία για το ΠΑΣΟΚ. Είχε ούριο άνεμο στα πανιά του, η αυτοπεποίθηση ήταν στα ύψη και οι δημοσκοπικοί οιωνοί έδειχναν ό...