Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

H... δεδηλωμένη θα κρίνει την προσφυγή στις εκλογές

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 
Ανοιχτό διατηρείται για την κυβέρνηση το ενδεχόμενο των εκλογών σε περίπτωση που οι διεργασίες που θα συντελεστούν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ οδηγήσουν σε απώλεια της κυβερνητικής πλειοψηφίας, δηλαδή της δεδηλωμένης. 
Ο Αλέξης Τσίπρας το είπε καθαρά στην συνέντευξή του στην ΕΡΤ και θα αξιολογήσει τα δεδομένα εφόσον θα ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις ψηφοφορίες και διαπιστώσει ότι έχει τέτοιες απώλειες που θα τον εμποδίσουν να κυβερνήσει. 

Όμως όλα θα γίνουν εφόσον η χώρα ξεφύγει από τον κίνδυνο του grexit κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της διαπραγμάτευσης. 
Ο πρωθυπουργός τράβηξε το χαρτί των εκλογών εν όψει της αποψινής ψηφοφορίας ίσως και ως μία έμμεση πίεση προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που σκοπεύουν να καταψηφίσουν να το ξανασκεφτούν. Κι αυτό διότι είτε διαγραφούν είτε όχι (κάτι που θα το αποφασίσουν τα όργανα) κι όχι ο ίδιος καθώς δεν είναι στην κουλτούρα του, όπως είπε, οπωσδήποτε δεν θα συμπεριλαμβάνονται στα επόμενα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι δεν σκοπεύει να δραπετεύσει και διέλυσε όλα τα σενάρια που τον εμφανίζουν να σκέφτεται ακόμη και την αποχώρησή του από την πρωθυπουργία υπό το βάρος μίας δυσβάσταχτης συμφωνίας σε συνδυασμό με την πιθανότητα διάσπασης του κόμματός του. Με τον Γιάνη Βαρουφάκη δεν τράβηξε το σκοινί στα άκρα και το βαρύτερο που είπε για τον πρώην υπουργό οικονομικών ήταν πως το να είναι κανείς εξαιρετικός οικονομολόγος δεν σημαίνει ότι κάνει και για πολιτικός. Σε ό,τι αφορά την Ζωή Κωνσταντοπούλου αναγνώρισε ότι ως Πρόεδρος της Βουλής μπορεί να προεδρεύσει απόψε, ωστόσο ο καθένας αναλαμβάνει τον θεσμικό του ρόλο, «αλλά δεν είμαστε και δικτάτορες».
Ο πρωθυπουργός απέφυγε την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑακριβώς για να μην πυροδοτήσει την ένταση με την Αριστερή Πλατφόρμα και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Ο στόχος του είναι να περιορίσει απόψε τις απώλειες οι οποίες εκτιμώνται περί τις 30-40 ακόμη και από το ίδιο του Μαξίμου.
Ωστόσο έως ότου αποφασίσει εάν θα στήσει κάλπες θα προχωρήσει σε κυβερνητικό ανασχηματισμό πιθανότατα την Πέμπτη. Ο ανασχηματισμός θα είναι ευρύς και δεν αποκλείεται να βάλει στο κυβερνητικό σχήμα και τεχνοκράτες.
http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To ΠΑΣΟΚ και οι συμπληγάδες των ευρωεκλογών

Το 2024 μπήκε με αισιοδοξία για το ΠΑΣΟΚ. Είχε ούριο άνεμο στα πανιά του, η αυτοπεποίθηση ήταν στα ύψη και οι δημοσκοπικοί οιωνοί έδειχναν ό...