Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Βουλή: 229 NAI στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα – “Ανταρσία” από 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (λίστα)

Με ψήφους   229  υπέρ 64  κατά  και 6 παρών υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας με τους εταίρους. Ωστόσο   32  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν ΟΧΙ,  6   δήλωσαν ΠΑΡΩΝ, ενώ είχαμε και μία απουσία. Γεγονός το οποίο σημαίνει ότι υπερ ψήφισαν 110 από τους 149 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι 76 βουλευτές της ΝΔ, οι 17 του Ποταμιού, οι 13 των ΑΝΕΛ και οι 13 του ΠΑΣΟΚ, ενώ εκτός από τους 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν οι 17 βουλευτές της ΧΑ και οι 15 του ΚΚΕ.
Να σημειωθεί ότι ΟΧΙ ψήφισαν τρεις υπουργοί της κυβέρνησης: ο υπουργός Παραγωγικής
Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Κώστας Ήσυχος αλλά και  η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.
Πάντως, κυβερνητικές πηγές χαρακτήριζαν το αποτέλεσμα “αναμενόμενο”, προσθέτοντας ότι “συνεχίζουμε”, ενώ σε δηλώσεις του μετά το πέρας της ψηφοφορίας ο Π. Λαφαζάνης τόνισε ότι “στηρίζουμε ολόθερμα την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό αλλά δεν στηρίζουμε τα μνημόνια”. 
http://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...