Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Υπέρ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους τάχθηκε και η Κρ. Λαγκάρντ!

Πλήρως μοιάζει να έχει υιοθετήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις που έκανε το βράδυ της Τετάρτης η επικεφαλής του Ταμείου, Κρ. Λαγκάρντ, η οποία μιλώντας σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Brookings είπε ότι το χρέος της Ελλάδας χρήζει μίας νέας αναδιάρθρωσης ώστε να καταστεί βιώσιμο. 
Όπως εξήγησε η επικεφαλής του Ταμείου, το πρόγραμμα της Ελλάδας εδραζόταν σε δύο πυλώνες, στη δημοσιονομική εξυγίανση και στη βιωσιμότητα του χρέους. «Αυτές οι δύο θέσεις δεν έχουν αλλάξει μέχρι σήμερα» συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι το ελληνικό χρέος
χρήζει μίας νέας αναδιάρθρωσης προκειμένου να καταστεί βιώσιμο. Κατά την κ. Λαγκάρντ, η Ελλάδα βιώνει αυτή τη στιγμή μία οξεία κρίση, η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.«Περιμένουμε εξελίξεις εντός των επόμενων ημερών ή ωρών, σχετικά με την Ελλάδα» πρόσθεσε η κ. Λαγκάρντ.
Η επικεφαλής του ΔΝΤ κλήθηκε να σχολιάσει και την επιλογή του Ταμείου να δημοσιοποιήσει την έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους λίγες ημέρες πριν από το ελληνικό δημοψήφισμα, θέμα για το οποίο το ΔΝΤ δέχθηκε κριτική από το εξωτερικό, ότι η έκθεση αξιοποιήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση για να κερδίσει το δημοψήφισμα. Ωστόσο η κ. Λαγκάρντ τόνισε ότι η δημοσιοποίηση της έκθεσης έγινε για λόγους διαφάνειας. «Ο λόγος που δημοσιεύσαμε τη μελέτη βιωσιμότητας του χρέους ήταν διότι μία ανάλυση δύο σελίδων αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα την οποία οι Έλληνες πολίτες συμβουλεύονταν για να καθορίσουν τη στάση τους στο δημοψήφισμα. Αυτή είχε παραχθεί από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και για όσους γνωρίζετε το ΔΝΤ, δεν είναι αυτός ο τυπικός τρόπος με τον οποίο εμείς ετοιμάζουμε μία ανάλυση βιωσιμότητας. Θεωρήσαμε λοιπόν ότι θα ήταν ειλικρινές και διαφανές να δημοσιοποιήσουμε επίσης τη δική μας ανάλυση, ώστε όλοι να έχουν πρόσβαση σε αυτή», είπε.
http://www.eklogika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου να αναδειχθεί ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση

«Πρέπει να αποδοκιμαστεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Πώς αξιοποίησε ο κ. Μητσοτάκης το 41% που του έδωσε ο λαός στις εθνικές εκλογές», ...