Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Σφοδρή επίθεση στις «δυνάμεις της δραχμής»


Σφοδρή επίθεση στις «δυνάμεις της δραχμής»«Το οριζόντιο «κόμμα της δραχμής», δυστυχώς υπάρχει και είναι αυτό το «κόμμα» ο πραγματικός μοχλός της διαπλοκής και ο εκφραστής των πιο ακραίων κερδοσκοπικών συμφερόντων, δηλαδή αυτών που έβγαλαν τα ευρώ τους στο εξωτερικό και περιμένουν στη γωνία για να αγοράσουν φτηνά την Ελλάδα της δραχμής», σημείωσε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Βενιζέλος που ακολούθως εξαπέλυσε σκληρή επίθεση τόσο στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά όσο και στον Αλέξη Τσίπρα.

«Ο κ. Σαμαράς, σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση δοξάζεται κρυπτόμενος. Διεκδικεί την ψήφο του ελληνικού λαού χωρίς να έχει μετάσχει σε ένα τηλεοπτικό διάλογο, χωρίς στην πραγματικότητα να δίνει συνεντεύξεις», είπε ο κ. Βενιζέλος θυμίζοντας και μια παλαιότερη φράση του κ. Σαμαρά στη Βουλή, ως ενδεικτική ευθυνοφοβίας: ««Αφού το ΠΑΣΟΚ έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ας αναλάβει το κόστος για να μείνει το άλλο κόμμα εξουσίας αλώβητο ως χώρος υποδοχής της δυσαρέσκειας των πολιτών».

Ιδιαίτερα σκληρός ήταν ο κ. Βενιζέλος απέναντι στον πρόεδρο της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Τσίπρας, λυπάμαι πραγματικά που το λέω, έχει αποχαλινωθεί. Είναι ένας πολιτικός υβριστής και η συμπεριφορά του δεν έχει καμία σχέση με το ήθος της Αριστεράς, με το ήθος της δημοκρατικής αντιπαράθεσης.

Οσο για την ευρύτερη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε: «Οδηγεί με ακαριαίο και αναπόφευκτο τρόπο σε μια Ελλάδα έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έξω από την Ευρωζώνη έξω από
το ευρώ, σε κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, σε απώλεια καταθέσεων, σε 2
εκατομμύρια ανέργους τουλάχιστον, σε διάλυση του παραγωγικού ιστού, σε αλυσιδωτό κλείσιμο των επιχειρήσεων, σε διακοπή των εισαγωγών και των εξαγωγών, σε απομόνωση και αλβανοποίηση της Ελλάδας».

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε εκ νέου στις «παρεξηγήσεις» που ευδοκιμούν στον προκλογικό δημόσιο λόγο περιγράφοντας παράλληλα και το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών:

«Υπάρχουν κορυφαία ψέματα που ακούγονται στο δημόσιο λόγο. Οπως ότι «η χώρα μπορεί να μείνει στην Ευρώπη καταγγέλλοντας τη δανειακή σύμβαση». Αλλά αρνούμενη να πάρει τα λεφτά η Ελλάδα τι κάνει; Αρνείται, τελικά, να γυρίσει το δικό της τροχό προόδου. Έλεος».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Βενιζέλος είπε:
Για τις προοπτικές συνεργασίας: «Εχει εμπεδωθεί η εσφαλμένη αντίληψη ότι το βράδυ των εκλογών θα υπάρξει συγκυβένρηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και άρα ότι το ΠΑΣΟΚ είναι δεδομένο (...) Για να έχουμε κυβέρνηση χρειάζεται κοινωνική αποδοχή. Δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση σε αναντιστοιχία με τη βούληση του ελληνικού λαού. Και το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι ο καταλύτης των εξελίξεων. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κοιτάξει αριστερά του, στις υπεύθυνες φιλοευευρωπαϊκές δυνάμεις αλλά και στον συντηρητικό χώρο όπου υπάρχουν υπεύθυνες δυνάμεις ή δυνάμεις που θα γίνουν μετεκλογικά υπεύθυνες».

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ KAI ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ
Βρισκόμαστε σήμερα τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές. Τώρα, αυτές τις μέρες μέχρι τη στιγμή της κάλπης, είναι η ώρα της απόφασης. Πολλοί νομίζουν ότι ο λαός στις εκλογές κρίνει την τύχη των κομμάτων. Η αλήθεια είναι ότι ο λαός κρίνει την τύχη του και την τύχη των παιδιών του. Στις εκλογές δεν κρίνεται η μοίρα των πολιτικών προσώπων και των πολιτικών σχηματισμών, αλλά η μοίρα της Ελλάδας για την επόμενη εικοσαετία.

Τη χώρα την έριξε σε βαθιά κρίση, σε κατάσταση ταπείνωσης, ο λαϊκισμός και η δημαγωγία και έχουμε κι εμείς το δικό μας μερίδιο ευθύνης. Όταν όμως κάποιοι νομίζουν ότι θα βρουν τη λύση και τη διέξοδο στον ακόμη πιο μεγάλο, τον απόλυτο, το πολλές φορές χυδαίο λαϊκισμό, τότε η κρίση κινδυνεύει να μετατραπεί σε εθνική τραγωδία.


Ο κ. Βενιζέλος προκλήθηκε εκ νέου (από τη δημοσιογράφο του Εθνους, Φώφη Γιωτάκη) να τοποθετηθεί στους πρόσφατους χαρακτηρισμούς που έχει δεχθεί από τον κ. Τσίπρα ( «Ο κ. Βενιζέλος έχει ξεφύγει», «πολιτικός απατεώνας» κλπ.)

«Στην έκφραση του κ. Τσίπρα (σσ: «Ο κ. Βενιζέλος έχει ξεφύγει») η απάντησή μου είναι «tragic». Δεν πρόκειται να χαρακτηρίσω τις εκφράσεις του. Ξεπερνά τα όρια του δημοκρατικού ήθους».

Κορυφώνοντας δε την κριτική του στον ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκε: «Τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ; Κόμμα του ευρώ; Υπάρχουν επίσημα χείλη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο κ. Λαφαζάνης που είναι αναφανδόν υπέρ της δραχμής.

Για τη «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»:
«Η Χρυσή Αυγή είναι μια ομάδα ανθρώπων δεδομένοι οπαδοί του ολοκληρωτισμού, της 21ης Απριλίου, ευθέως προσβλητική για την ιστορία και τους δημοκρατικούς θεσμούς του ελληνικού λαού. Και πράγματι φταίμε εμείς που αφήσαμε μεγάλες ομάδες του ελληνικού λαού να κινδυνεύσουν από τη φτώχεια.

Σχετικά με το τι θα κάνει την διερευνητική εντολή από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και αν θα δεχόταν ο κ. Σαμαράς να είναι πρωθυπουργός.
«Δεν θα υπάρξει αυτοδύναμη πλειοψηφία και μονοκομματική κυβέρνηση. Ως εκ τούτου είναι πολύ πιο εύκολο να είμαστε εμείς πρώτο κόμμα, παρά να πετύχει η ΝΔ τον ανέφικτο στόχο της για αυτοδυναμία. Από κει και πέρα θέλουμε σε ένα σχήμα όλες εκείνες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις που είναι αλληλέγγυες και υπεύθυνες».

TRAGIC
Φ. Γιωτάκη (Έθνος): Κύριε Πρόεδρε καλησπέρα. Σας άκουσα πριν να αναφέρεστε στον κ. Τσίπρα και σε αυτά που είπε σήμερα. Τα άκουσα κι εγώ, ο κ. Τσίπρας λοιπόν είπε ότι «έχετε ξεφύγει», όπως λέει και η γνωστή διαφήμιση. Υποστήριξε συγκεκριμένα -έχω κρατήσει τις σημειώσεις μου- ότι ή έχετε ξεχάσει τι υπογράψατε στο μνημόνιο δύο ή συνεχίζετε να κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό και να λέτε εσείς ψέματα. Σας χαρακτήρισε μάλιστα και πολιτικό απατεώνα, εικάζω ότι δεν αποδέχεστε τον χαρακτηρισμό, έχετε όμως ξεφεύγει;
Ευ. Βενιζέλος: Στην έκφραση του κ. Τσίπρα, που αντιγράφει τη γνωστή διαφήμιση, αν «έχω ξεφύγει», η απάντησή μου είναι… «Τράτζικ»!
Αλλά κατά κυριολεξία, πρόκειται για μία τραγική τοποθέτηση. Δεν πρόκειται να χαρακτηρίσω τις εκφράσεις του, νομίζω ότι αυτό πια ξεπερνά τα όρια της δημοκρατικής δεοντολογίας και του προοδευτικού ήθους. Αλλά αυτό είναι ένα ζήτημα προσωπικό, παραταξιακό, ας τον κρίνει ο ελληνικός λαός και ας τον κρίνουν και οι οπαδοί του και οι σύντροφοί του.



Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ


Απαντώντας στις βολές Βενιζέλου, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:


«Η διακαναλική συνέντευξη του ΠΑΣΟΚ έγινε για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα με μια αχαλίνωτη κινδυνολογία και ψευδολογία και για να επιτεθεί ο Κος Βενιζέλος στον ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο άλλωστε, αφιέρωσε πολύ μεγάλο μέρος της παρέμβασης του. Το μόνο που επιτυγχάνει ο Κος Βενιζέλος είναι να προδίδει διαρκώς τον εκνευρισμό και τον πανικό του από την μεγάλη αποδοχή των θέσεων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς».


Κλιμακώνοντας την επίθεσή του ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει: «Επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς. Όσο για την ουσία σημειώνουμε ότι: ο αμετανόητος υποστηρικτής του μνημονίου που υποσχόταν ότι είχε βάλει πάτο στο βαρέλι και τελικά έφερε ένα ακόμη χειρότερο μνημόνιο μαζί με τον Κο Σαμαρά, αυτός που καταστρέφει συστηματικά τη χώρα και διαλύει την κοινωνία, δεν μπορεί να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες του από τον Ελληνικό λαό. Καλό θα ήταν επίσης ο Κος Βενιζέλος να μην βάζει στο στόμα του την λέξη διαπλοκή. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί».
ΕΘΝΟΣ.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια Ελλάδα βαλκανική

Τις τελευταίες ημέρες, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, οι πρωτοβουλίες των ηγετών γειτονικών χωρών χαρακτηρίστηκαν περιττές ή αχρείαστες....