Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Πικραμμένος: Οι εταίροι θέλουν την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ

Για τα αποτελέσματα της άτυπης συνόδου κορυφής της ΕΕ ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο Πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, τονίζοντας ότι οι εταίροι μας επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, αλλά ζητούν παράλληλα την τήρηση των δεσμεύσεων που έχουμε αναλάβει.
«Αντίθετα από τη φιλολογία των ημερών και αντίθετα από όσα αναγράφονται αυτές τις μέρες στις εφημερίδες, όλοι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θέλουν την παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη», δήλωσε ο κ. Πικραμμένος, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Παπούλια.
Γι΄ αυτό το λόγο, όπως ανέφερε, συζητήθηκε εκτενώς και η λήψη συγκεκριμένων μέτρων που θα βοηθήσουν τη χώρα μας προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και της καταπολέμηση της ανεργίας.
Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι όλοι επίσης οι Ευρωπαίοι εταίροι θεωρούν αυτονόητο ότι και η χώρα μας με τη σειρά της θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις τις οποίες έχει αναλάβει.
Ανάλογες δηλώσεις έκανε ο κ. Πικραμμένος και κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
«Τι καλά νέα μας φέρνετε από την Εσπερία;» ρώτησε τον κ. Πικραμμένο ο κ. Παπούλιας. Απαντώντας ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός ανέφερε ότι ταξίδεψε στις Βρυξέλλες, όπου είχε σειρά επαφών με το πρόεδρο τηςΕυρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ, τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, και την γερμανίδα Καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ, και στη συνέχεια παρέστη στο δείπνο της
άτυπης Συνόδου.
«Όλες οι συναντήσεις, καθώς και το δείπνο, πραγματοποιήθηκαν μέσα σε ένα θετικό κλίμα», σημείωσε ο κ. Πικραμμένος.
«Τι καλά νέα μας φέρνετε από την Εσπερία;» ρώτησε ο Κάρολος Παπούλιας και ο κ. Πικραμμένος απάντησε: «Οι Ευρωπαίοι εταίροι επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Αυτονόητο όμως θεωρούν ότι πρέπει να ανταποκριθούμε και εμείς στις υποχρεώσεις μας».
TA NEA online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...