Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Επιστολή Κατσέλη σε ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Οικολόγους για συστράτευση

Επιστολή Κατσέλη σε ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Οικολόγους για προγραμματική αντιμνημονιακή συστράτευσηΤην «επιτακτική» ανάγκη για «συνεννόηση και συστράτευση όλων των γνήσια προοδευτικών δυνάμεων, ώστε να μπορέσουν να μετουσιώσουν σε πολιτική πράξη την απαίτηση της κοινωνίας για προοδευτική διακυβέρνηση», τονίζει η πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Λούκα Κατσέλη, σε επιστολή που απέστειλε ταυτοχρόνως προς τους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη και προς την Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων.
Η κ. Κατσέλη καλεί τα κόμματα σε συνάντηση «χωρίς χρονοτριβή» και «με τη βάσιμη ελπίδα ότι θα ευοδωθεί αυτή η πρωτοβουλία και θα υπάρξει συνεννόηση, προγραμματική σύγκλιση και, γιατί όχι, κοινή δράση» στη βάση ενός τρίπτυχου βασικών επιδιώξεων:
α) Ανατροπή της πολιτικής της μονόπλευρης λιτότητας του Μνημονίου που οδηγεί την οικονομία σε βαθιά ύφεση, την ανεργία στα ύψη και την κοινωνία σε εξαθλίωση.
β) Πρόταξη ενός ρεαλιστικού, προοδευτικού Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης της Οικονομίας που μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης με τους εταίρους μας, και
γ) Συγκρότηση μιας ισχυρής συμπαράταξης όλων των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας που θα στηρίζεται και θα κινητοποιεί μια ευρύτατη κοινωνική πλειοψηφία
Να σημειωθεί ότι σε συνέντευξη που παραχώρησε η Πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Λούκα Τ. Κατσέλη στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ , τόνισε για την επιλογή της να μην είναι υποψήφια στις εκλογές της 17ης Ιουνίου: «Η κα Μπακογιάννη προτίμησε τη Βουλή, εγώ προτιμώ και εμείς ,ως κόμμα, προτιμάμε την κοινωνία».
Αναφερόμενη στο διακύβευμα των προσεχών εκλογών η κ. Κατσέλη είπε ότι αυτό «δεν είναι «Ευρώ ή Δραχμή», αλλά αν θέλουμε στις 18 Ιουνίου μία ελεγχόμενη, νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που θα
συνεχίσει την ίδια πολιτική ή μία ακηδεμόνευτη κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο». Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η κ. Κατσέλη τόνισε ότι «το δίλημμα «Ευρώ ή Δραχμή» δεν είναι μόνο ψευδεπίγραφο, αλλά αποτελεί ένα όπλο που εναποθέτουν οι γύπες των αγορών στα χέρια «αφελών» πολιτικών για να αποσταθεροποιούνται οι αγορές και να κερδίζουν οι ίδιοι».

Χάρισαν 400 εκατ. ευρώ σε κερδοσκόπο
Προχώρησε δε και σε μία σοβαρή καταγγελία η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας λέγοντας ότι «ένας μόνο κερδοσκοπικός οίκος εισέπραξε τις τελευταίες ημέρες περίπου 400 εκατ. ευρώ από την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης να αποπληρώσει στο 100% της ονομαστικής του αξίας το ομόλογο των 435 εκατ. ευρώ που έληγε».
Η κ. Κατσέλη τόνισε ότι «στις 6 Μαΐου η ψήφος δεν ήταν μόνο μία καταδίκη στην πολιτική της λιτότητας και της ύφεσης, αλλά ήταν μία βαθύτατα αντικαθεστωτική και αντισυστημική ψήφος, ενάντια στα δύο κατʼ επάγγελμα κυβερνητικά κόμματα, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., τα οποία αθροιστικά έλαβαν μόλις 32%"... ...«Γιʼ αυτό και η επιλογή στις 17 Ιουνίου είναι μεταξύ δύο πόλων:
Από τη μια μεριά οι καθεστωτικές νεοφιλελεύθερες δυνάμεις του κυβερνητισμού, δηλαδή ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και όσοι συσπειρώνονται γύρω τους, και από την άλλη οι ασύντακτες κοινωνικές δυνάμεις που είτε αποχωρούν από το ΠΑΣΟΚ είτε είναι ήδη ενταγμένες κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ ή σε άλλα προοδευτικά κόμματα, δηλαδή την ΔΗΜΑΡ, τους Οικολόγους Πράσινους κ.λ.π.»... «Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ», επιδιώκει τη συστράτευση όλων των γνήσια προοδευτικών κομμάτων για τη συγκρότηση ενός ενιαίου προοδευτικού και αριστερού πόλου, που θα στηρίζεται και θα κινητοποιεί μια ευρύτατη κοινωνική πλειοψηφία» .«Διερευνούμε τη δυνατότητα για εκλογική συνεργασία με τα κόμματα που θέλουν να συνεργαστούν, προεξάρχοντος του ΣΥΡΙΖΑ, στη βάση σύγκλισης πάνω σε συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις, διατηρώντας την αυτονομία του πολιτικού λόγου της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ αλλά και την οργανωτική της αυτοτέλεια»
eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...