Τρίτη 29 Μαΐου 2012

«Ανεβαίνουν οι μνημονιακές δυνάμεις»


Οι Έλληνες στρέφονται στα κόμματα που ψήφισαν τη δανειακή σύμβαση, αναφέρει το Bloomberg

Στην άνοδο των «μνημονιακών» κομμάτων, ενόψει των επικείμενων εκλογών της 17ης Ιουνίου, βάσει των τελευταίων δημοσκοπήσεων δίνει έμφαση το πρακτορείο Bloomberg.

«Οι δημοσκοπήσεις ανάδειξαν πως οι ψηφοφόροι αρχίζουν να στρέφονται προς τα κόμματα, που έχουν στηρίξει τη δανειακή σύμβαση, την ώρα που πολιτικοί αρχηγοί και διεθνείς παράγοντες προειδοποιούν για μια οικονομική καταστροφή, σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ» σημειώνει το πρακτορείο.

Συγκεκριμένα, «η Νέα Δημοκρατία που στηρίζει τα μέτρα λιτότητας, που έχουν συμφωνηθεί με τους διεθνείς δανειστές, εμφανίζεται να προηγείται σε έξι δημοσκοπήσεις, του Σαββατοκύριακου, εν μέσω προεκλογικής περιόδου» αναφέρει το Bloomberg.

Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων ενίσχυσαν σήμερα το ευρώ, ενώ ανοδικά κινήθηκαν και οι αγορές.

«Οι Έλληνες ψηφοφόροι βρίσκονται αντιμέτωποι με την επιλογή να στηρίξουν το πρόγραμμα, που περιλαμβάνει την οικονομική βοήθεια που έχει δοθεί στη χώρα, ή “την καταστροφική και τυφλή” διαδρομή της διακοπής του προγράμματος, μονομερώς όπως άλλωστε ανέφερε ο πρόεδρος του
ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλος χθες» συμπληρώνει το πρακτορείο.

Πάντως, το περασμένο Σαββατοκύριακο ανέβηκαν και άλλο οι πιέσεις προς την Ελλάδα με τις δηλώσεις της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρν να «βάζουν λάδι στη φωτιά».

Η επικεφαλής του ΔΝΤ δήλωσε στον Γκάρντιαν πως τα παιδιά στην Αφρική χρειάζονται μεγαλύτερη βοήθεια από τους Έλληνες, που συνεχώς φοροδιαφεύγουν.

Την ίδια ώρα και ο Fitschen, από την Deutsche Bank δήλωνε πως το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα δεν μπορεί να αποφύγει τη διαφθορά. «Νομίζω πως μπορούμε να πούμε πως η Ελλάδα είναι ένα αποτυχημένο κράτος, ένα διεφθαρμένο κράτος» είπε χαρακτηριστικά.
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...