Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Επιβολή έκτακτης εισφοράς προτείνει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ


γ. Σταθάκης: Σε όσους δηλώνουν εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ

Την επιβολή έκτακτης εισφοράς 1% στα εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ, για την αντιμετώπιση της υστέρησης των εσόδων πρότεινε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, στην περίπτωση που διακοπεί η χρηματοδότηση των δανειστών προς την Ελλάδα.

Αυτή τη φορά σε σχετική ερώτηση για τον τρόπο κάλυψης σε αυτή την περίπτωση των αναγκών της χώρας, ο βουλευτής του κόμματος και αρμόδιος επί των οικονομικών, κ. Γ. Σταθάκης πρότεινε έκτακτη εισφορά 1% στα εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ.

Σε συνέντευξή του στο Ράδιο 9, ο κ. Σταθάκης τόνισε πως αυτό το μέτρο θα αφορά κατ' εκτίμηση περίπου 600.000 με 700.000 νοικοκυριά τα οποία, όπως είπε έχαιραν έως τώρα φοροασυλίας.

Παράλληλα, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως με αυτόν τον τρόπο θα καλυφθούν ανάγκες της τάξης των 1,7 δισ. ευρώ, ενώ ξεκαθάρισε ότι το μέτρο δεν θα αφορά μισθωτούς, ενώ προανήγγειλε και αύξηση των φορολογικών συντελεστών στα υψηλότερα εισοδήματα.

Σχετικά με το θέμα των Ελλήνων εφοπλιστών, παρέπεμψε στο μοντέλο της Νορβηγίας, θεωρώντας ότι δεν θα πρόκειται για κάποιο παράλογο σύστημα φορολόγησης, αλλά για μία διαδικασία στην οποία θα συναινέσουν και οι ίδιοι οι εφοπλιστές.

Όσον αφορά την πιθανότητα ενός πιστωτικού γεγονότος, ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι «θα πρέπει να αλλάξουμε την ροή των πραγμάτων, αλλά δεν θα εκτραπούμε σε ολισθηρές ατραπούς για την οικονομία», ενώ παράλληλα εξήγγειλε και την αποκατάσταση συμβασιούχων που απολύθηκαν ενώ κάλυπταν πάγιες ανάγκες στο Δημόσιο
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΥΡΙΖΑ: Οι πρώτοι υποψήφιοι για το ευρωψηφοδέλτιο – Αυγέρη, Αθανασίου, Αντώναρος, Φαραντούρης, Κουρουμπλής στη λίστα – Όλα τα ονόματα

Τους πρώτους του υποψηφίους για τη διαδικασία των εσωκομματικών προκριματικών εκλογών, εν όψει των Ευρωεκλογών του Ιουνίου, ανακοίνωσε ο ΣΥ...