Κυριακή 27 Μαΐου 2012

«Η ψήφος σας στη ΔΗΜΑΡ θα πιάσει τόπο»


Συγκεκριμένα άμεσα μέτρα ανέφερε ο Φώτης Κουβέλης στην Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ

«Η ψήφος σας στη ΔΗΜΑΡ σίγουρα θα πιάσει τόπο. Δώστε την χωρίς δισταγμό», είναι το μήνυμα που έστειλε στους ψηφοφόρους ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας στην Κ.Ε της Δημοκρατικής Αριστεράς.

«Δεν θα επιτρέψουμε να μπει η χώρα σε περιπέτειες με τρίτες κατά σειρά εκλογές», διαβεβαίωσε τονίζοντας ότι για να διαπραγματευτεί η χώρα και να προχωρήσει στη σταδιακή αποδέσμευση από το μνημόνιο πρέπει να έχει κυβέρνηση.

Ανέφερε μάλιστα συγκεκριμένα άμεσα μέτρα σημειώνοντας ότι η επαναδιαπραγμάτευση θα συνεχίζεται. Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς μίλησε:

• Για περικοπές των δημοσίων δαπανών κατά 4 δις ευρώ που αφορούν σε αμυντικές δαπάνες, νοσοκομειακή και φαρμακευτική δαπάνη.

• Για καταπολέμηση της διαφθοράς μέσω των νέων συστημάτων ελέγχου των δημοσίων δαπανών και των διαγωνισμών, με στόχο μείωση κατά 2 δις του ποσού των δημόσιων προμηθειών.

• Για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής που υπολογίζεται στο 30% του ΑΕΠ με στόχο να συλληφθεί το 1/3 και να προστεθούν στα έσοδα 6 δις.

• Για την επιμήκυνση μέχρι το 2017 του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής


• Για κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την μείωση των κατώτατων μισθών που συμπαρέσυρε όλες τις αμοιβές προς τα κάτω και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της μετενέργειας.

«Εμείς λοιπόν δεσμευόμαστε να κινηθούμε σταθερά στις δύο αλληλοσυμπληρούμενες κατευθύνσεις: Μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ και σταδιακή αποδέσμευση από το μνημόνιο», είπε ο κ. Κουβέλης και αποδοκίμασε τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα εξήγησε ότι η Δημοκρατική Αριστερά έκανε ό,τι μπορούσε προκειμένου μετά τις εκλογές της 6ης Μαίου να σχηματιστεί κυβέρνηση και απέδωσε τις ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα προσφυγή στις κάλπες.

Ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου τόνισε ότι η Δημοκρατική Αριστερά προχωρά με αισιοδοξία στην εκλογική μάχη και με εμπιστοσύνη στην κρίση του ελληνικού λαού που είχε τη δυνατότητα από τις 6 Μαίου να αξιολογήσει συμπεριφορές και να μετρήσει τη συνέπεια λόγων και έργων.
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...