Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Ενιαίο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ (όχι συνασπισμός κομμάτων) για τη διεκδίκηση των 50 εδρών

Ενιαίο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ,  συνασπισμός κομμάτων) για τη διεκδίκηση των 50 εδρών, ο πρόεδρος, ποια είναι τα μέλη της διοικούσας επιτροπήςΣτη μάχη για τη διεκδίκηση των 50 εδρών εάν βγει πρώτο κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε ιδρυτική δήλωση ως νέο πολιτικό κόμμα στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Σε άλλη περίπτωση, ακόμη και εάν η κάλπη της 17ης Ιουνίου έδινε στον ΣΥΡΙΖΑ την πρωτιά, επειδή θα ήταν συνασπισμός κομμάτων, το μπόνους των 50 εδρών θα πήγαινε στο δεύτερο κόμμα. Αυτές οι 50 έδρες όμως, είναι όπως όλοι γνωρίζουν, αυτές που θα κρίνουν την κυβέρνηση της επόμενης ημέρας.
Σύμφωνα με την ιδρυτική δήλωση, το νέο κόμμα φέρει το όνομα «ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο» με το ίδιο έμβλημα και προβλέπεται ότι διοικείται και εκπροσωπείται από 19μελή Διοικούσα Επιτροπή στην οποία μετέχουν εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων κομμάτων του πρώην ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του νέου Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου, με πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα.

Η Διοικούσα Επιτροπή αποτελείται από τους: Αλέξιο Τσίπρα, Εμμανουήλ Γλέζο, Κωνσταντίνο Αθανασίου, Νικόλα Μανιό, Γεώργιο Νικολακάκη, Αντώνιο Νταβανέλλο, Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, Γεράσιμο Σπαθή, Νικόλαο Μπουζάνη, Ιωάννη Θεωνά, Παναγιώτη Λάμπρου, Γεώργιο Σαπουνά, Ευγένιο Αγγελόπουλο, Κωνσταντίνο Πουλάκη, Αλέξανδρο Καλίδη, Σοφία Σακοράφα, Ευσταθία Κωτσάκη, Σπυρίδωνα Κότσια και Δημήτριο Βίτσα.

eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η σημασία της αναδιάρθρωσης του χρέους το 2012 - Η συμβολή του Τσαρλς Νταλάρα

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους που συντελέστηκε το 2011 - 2012 εξακολουθεί να είναι επίκαιρη, κρίσιμη και ενεργός. Οι διεθνείς...