Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Παπαδημούλης: Λύση εντός ευρώ και έξω από τη μέγγενη του μνημονίου

Παπαδημούλης: Λύση εντός ευρώ και έξω από τη μέγγενη του μνημονίουΤη συνδρομή του υπηρεσιακού Πρωθυπουργού για την αλλαγή στάσης της Ευρώπης απέναντι στην Ελλάδα ζήτησαν εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ οι κ.κ. Δ. Παπαδημούλης και Θ. Δρίτσας, στη συνάντησή τους με τον κ. Πικραμμένο.

Στη διάρκεια της συνάντησης, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκαν για την προετοιμασία της άτυπης συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα συγκληθεί την Τετάρτη, ενώ επανέλαβαν ότι η Ελλάδα και η Ευρωζώνη χρειάζονται νέο σχέδιο με έμφαση στην ανάπτυξη, καθώς, όπως είπε ο κ. Παπαδημούλης σε σχετικές του δηλώσεις «η συνταγή Μέρκελ – Σαρκοζί για διαρκή μονόπλευρη λιτότητα απέτυχε παταγωδώς».

«Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑ.ΣΟ.Κ., οι μάγειρες αυτής της θανάσιμης συνταγής, οι συνεταίροι του μνημονίου βρέθηκαν από το 77% στο 32% και γι’ αυτό είναι οι πιο ακατάλληλοι να διεκδικήσουν και να διαπραγματευθούν τις νέες απαντήσεις που χρειάζεται η χώρα μέσα στην Ευρώπη», δήλωσε ο κ. Παπαδημούλης.

Υποστήριξε ακόμη ότι η ψήφος του ελληνικού λαού στις 6 Μαΐου πέτυχε σε σημαντικό βαθμό αυτό που δεν πέτυχαν επί 2,5 χρόνια οι κ.κ. Παπανδρέου, Σαμαράς και Βενιζέλος, συμβάλλοντας στο να μπουν στο τραπέζι προτάσεις για στροφή στην ανάπτυξη, καταπολέμηση της ανεργίας και ευρωπαϊκή εγγύηση καταθέσεων.

Επισήμανε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου «ευρωπαϊκή λύση εντός ευρώ, μακριά και έξω από τη θανάσιμη μέγγενη του μνημονίου και της σκληρής μονόπλευρης λιτότητας».
new post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...