Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Στροφή 180 μοιρών από τον Επίτροπο Ντε Χουχτ

Βασικός στόχος είναι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, δήλωσε ο Eπίτροπος Κάρελ Ντε Χουχτ, αρμόδιος για θέματα Διεθνούς Εμπορίου, επισημαίνοντας όμως ότι οι Βρυξέλλες είναι έτοιμες για κάθε ενδεχόμενο.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους σχετικά με τις δηλώσεις στις οποίες είχε προβεί για την Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα, ο κ. Ντε Χουχτ είπε ότι παρερμηνεύτηκαν και ότι η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη είναι για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η απόλυτη προτεραιότητα.

Ωστόσο, συνέχισε, θα ήταν ανεύθυνο το να μην είμαστε προετοιμασμένοι ακόμη και για δραματικές εξελίξεις.

Την περασμένη Παρασκευή, ο Eπίτροπος είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) επεξεργάζονται σενάριο έκτακτης ανάγκης για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

«Πριν από ενάμιση χρόνο ίσως να υπήρχε ο κίνδυνος ενός ντόμινο» δήλωνε ο Eυρωπαίος επίτροπος σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα De Standaard. «Σήμερα όμως» προσέθετε, «τόσο εντός της ΕΚΤ όσο και της Κομισιόν υπάρχουν υπηρεσίες, οι οποίες δουλεύουν πάνω σε σενάρια έκτακτης ανάγκης, για την περίπτωση που η Ελλάδα δεν τα καταφέρει».
proto thema online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...