Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Αδέρφια η αρρώστια μας είναι κολλητική


thumb
Και ενώ οι εκλογές πλησιάζουν…Τρέμουν όλο και πιο πολύ τα Ελληνικά και ξένα πολιτικά τζιμάνια! Έτσι λοιπόν για να κατευνάσουν όσο μπορούν τον θυμό των Ελλήνων ψηφοφόρων πλέον δίνουν και παίρνουν οι καθησυχαστικές δηλώσεις οι οποίες λένε ξεκάθαρα ότι μια έξοδος της Ελλάδας δεν θα είναι καθόλου διαχειρίσιμη και θα υπάρξουν συνέπειες…Αφού η πρώτη ερώτηση που θα έρθει στο μυαλό των επενδυτών θα είναι «ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος»;
Την ίδια ώρα ο φόβος που διαπερνά τις ευρωπαϊκές τράπεζες είναι τι θα γίνει μετά τις μαζικές αποσύρσεις καταθέσεων … οι οποίες κατά συνέπεια θα εκτοξεύσουν στα ύψη τα σπρεντς της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας….
Έτσι λοιπόν η Goldman Sachs βροντοφωνάζει ΄ότι "Η Ελλάδα θα δημιουργούσε μεγάλη αναταραχή στις κεφαλαιαγορές και αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση του ΑΕΠ της ευρωζώνης μέχρι και 2% και αυτό με την προϋπόθεση ότι θα λαμβάνονταν άμεσα, μέτρα αντιμετώπισης».
Την ίδια ώρα τονίζει ότι αποκλείει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ακόμα και με στάση πληρωμών!

Φαίνεται επίσης ότι θα ταρακουνήσει και τις αμερικανικές αγορές μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Ο Νiall Ferguson, ο γνωστός καθηγητής οικονομικής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ αναφέρθηκε ειδικά στους φόβους με τους οποίους βρίσκεται αντιμέτωπη άμεσα η Ευρώπη και έμμεσα οι ΗΠΑ και πρότεινε την αρκετά απλή λύση του χρηματοπιστωτικού φεντεραλισμού (την κατάργηση των εθνικών κρατών ή την ελαχιστοποίηση της κυριαρχίας τους ώστε η Ελλάδα, η Γαλλία κ.λπ. να καταστούν Νομαρχίες μιας υπερκυβέρνησης των Βρυξελλών) στα πλαίσια της ΕΕ, την οποία η γερμανική πολιτική, επιθυμεί διακαώς.


Ο γνωστός οικονομολόγος θεωρεί ότι η σημερινή πολιτική της Γερμανίας, όσον αφορά τις δεσμεύσεις που έχουν τα κράτη μέλη της ΕΕ προς όλα τα άλλα, απέχει πάρα πολύ από εκείνη του Helmut Kohl. Ο Ferguson ανησυχεί έντονα για το πού θα οδηγήσει αυτή η πολιτική, επιρρίπτει ευθύνες στην καγκελάριο Μerkel και την θεωρεί υπεύθυνη για ό,τι θα συμβεί από δω και πέρα.
Μέσα σε όλα τα χτυπήματα και τα είπαν ξείπαν έχω και εγώ, ως άνθρωπος, μια αγωνία… Η Κριστίν πότε πηδήχτηκε για πρώτη φορά και πόσα πήρε, γιατί τις τελευταίες μάλλον πληρώνει…
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Πολιτική θεολογία και Συνταγματική ηθική»

Η «πολιτική θεολογία» είναι μια διαδεδομένη αλλά αμφίσημη έννοια που χρησιμοποιείται με διαφορετικό περιεχόμενο αφενός σε θύραθεν συμφραζόμε...