Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Κυβέρνηση της αριστεράς, Τύπος και φορολογία

Το ότι ένα παραπολιτικό (Ολανδρέου) έγινε αντικείμενο διήμερης ανάλυσης και παραφιλολογίας από σοβαρό και μη Τύπο στην Ελλάδα, δείχνει απλά το επίπεδο των Μέσων Ενημέρωσης. Δεν ξέρω αν θα πήγαινα τόσο μακριά όσο ο Βασίλης Μουλόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ, για να συνδέσω το κατάντημα του Τύπου με τις πολιτικο-ιδεολογικές επιλογές που κάνουν τα ΜΜΕ εν' όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου.
Εκείνο που γνωρίζω είναι ο σημερινός Τύπος, σε όλες του τις μορφές, αν και κόπτεται υπέρ της ισονομίας, διεκδικεί και συνήθως παίρνει –με ευθύνη των δύο κομμάτων που κυβέρνησαν– χαριστικές ρυθμίσεις που οι κοινοί θνητοί δεν θα διανοούνταν να διεκδικήσουν.
Πάρτε την Επιτροπή για την Διοικητική Επίλυση Φορολογικών Διαφορών, το περίφημο αρθρο 70 Α του φορολογικού νόμου, στο οποίο παραπέμπονται όλες οι περιπτώσεις προστίμων που εχουν καταλογισθεί για διαφορές με την Εφορία. Η επιτροπή προτάθηκε από την Τρόικα για να μην «φρακάρουν» τα διοικητικά δικαστήρια και από τον Νοέμβριο παραμένει ανενεργή. Ένας από τους πρώτους της λίστας εκείνων που γλιτώνουν την πληρωμή φόρων είναι εκδότης που χρωστά 31 εκατομμύρια στην Εφορία, ενώ παραμένει αφορολόγητος από άλλες επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Αφού η υπόθεση παραπέμφθηκε στην επιτροπή του αρθρου 70 Α, ο εν λόγω «φορολογούμενος» δεν εχει λόγο να ανησυχεί.
Και δεν είναι ο μόνος.
Έτερος εκδότης εφημερίδας, που μάλιστα επαιξε σημαντικό ρόλο με δύο ακόμα επιχειρηματίες στο να στραφεί η ΝΔ προς τον κ Α.Σαμαρά, χρωστά στην Εφορία 5 εκατομμύρια ευρώ και παραμένει ανέλεγκτος, ενώ επιτίθεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ που "θα καταστρέψει τις οικονομίες του κοσμάκη".
Ένας άλλος εκδότης κυριακάτικης εφημερίδας, που επίσης ξιφουλκεί κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ελέγχεται ακόμα από την οικονομική εισαγγελία για υπόθεση ξεπλύμματος στην Ελβετία.

Και, τέλος, υπάρχει και εκείνος ο γραφικός που αφού υπηρέτησε το καθεστώς της μεταπολίτευσης «ανταμοιβόμενος» από τις εισπρακτικές υπηρεσίες του Κράτους, διαπιστώνει τώρα προέλαση της Αριστεράς, υπερθεματίζοντας ταυτόχρονα υπέρ της δραχμής.
Χρειαζόμαστε ελεύθερα ΜΜΕ και δεν υπάρχουν. Για να είναι ελεύθερα πρέπει να είναι οικονομικά αυτάρκη. Απ' όσο γνωρίζω τον Μουλόπουλο - τον είχα χρόνια προϊστάμενο - σε αυτό μπορεί να συμφωνήσουμε. Για να γίνει αυτό χρειάζεται όμως και η Αριστερά να προσεγγίσει με ένα διαφορετικό τρόπο την επιχειρηματικότητα. Την υγιή επιχειρηματικότητα. Που υπάρχει μόνο σε νησίδες σε αυτή τη χώρα.
protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...