Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Μέρκελ: Απαιτούνται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να υπάρξει ανάπτυξη


thumb

Στη σημασία μιας συνεπούς δημοσιονομικής πολιτικής σε συνδυασμό με την υιοθέτηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων εστιάζει η Γερμανίδα Καγκελάριος Α. Μέρκελ προκειμένου να επιστρέψουν οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης στην ευρωζώνη.
«Απαιτούνται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα άρουν τα εμπόδια για την ανάπτυξη και θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα των κρατών», τονίζει η Α. Μέρκελ μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Hamburger Abendblatt», ενώ σημειώνει πως το ζήτημα της ανάπτυξης θα τεθεί επί τάπητος στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Ιούνιο.
Παράλληλα, τονίζει ότι σχετικά με την ανάπτυξη και την απασχόληση οι αποφάσεις που απαιτούνται είναι περισσότερο πολιτικές παρά οικονομικές. «Όλα αυτά είναι μέτρα, για τα οποία χρειάζεται πολιτικό θάρρος και δημιουργικότητα μάλλον, παρά δισεκατομμύρια ευρώ» αναφέρει χαρακτηριστικά η Α. Μέρκελ και προσθέτει: «Προγραμματίζουμε τώρα στην Ευρώπη να διαμορφωθεί πιο ευέλικτα η χρήση των κοινοτικών πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία, ώστε κατ' αυτόν τον τρόπο να μπορέσουν να δανειοδοτηθούν καλύτερα και μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις».
Αναφορικά με τα σενάρια χαλάρωσης του νέου Δημοσιονομικού Συμφώνου έπειτα και από τις δηλώσεις Ολάντ, η Α.Μέρκελ εμφανίζεται σίγουρη πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, επισημαίνοντας πως 25 από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ έχουν ήδη συμφωνήσει.
«Δεν μπορεί να υποστηριχθεί έναντι των επόμενων γενεών μια ζωή στηριγμένη σε διαρκώς
αυξανόμενο χρέος» τόνισε η Α.Μέρκελ.

to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια Ελλάδα βαλκανική

Τις τελευταίες ημέρες, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, οι πρωτοβουλίες των ηγετών γειτονικών χωρών χαρακτηρίστηκαν περιττές ή αχρείαστες....