Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Δημοσκόπηση Public Issue: Πρώτος και ανεβασμένος ο ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Public Issue, Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, το βαρόμετρο, δημοσκοπηση της public issue για τον ΣΚΑΪ δείχνει για ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητους Έλληνες, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ, Δράση, στοιχεία του γκάλοπΠρώτο με ακόμη υψηλότερο ποσοστό σύμφωνα με πληροφορίες δίνει τον ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση Public Issue που θα παρουσιαστεί στο δελτίο των 9 από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση (το βαρόμετρο της public issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή) Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανέβει στο 30% , ενώ ενισχυμένη είναι και η Νέα Δημοκρατία (σε σχέση με τα αποτελέσματα της 6ης Μαίου με 26%.
Ακολουθούν ΠΑΣΟΚ 15,5 %, Ανεξάρτητοι Έλληνες 8%, ΔΗΜΑΡ 6,5 % ΚΚΕ 5%, Χρυσή Αυγή 4 %. Στο οριακό 3% η Δράση - Δημιουργία Ξανά. Τα στοιχεία της δημοσκόπησης της Public-Issue δείχνουν επτακομματική ή οκτακομματική βουλή, και αυτό θα είναι στοιχείο που θα παίξει σημαντικό ρόλο στις έδρες του πρώτου κόμματος και στην δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας. Πάντως η αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος γίνεται ακόμη δυσκολότερη, αφού με τα ποσοστά που δείχνουν να συγκεντρώνουν τα κόμματα που πιάνουν πάνω από 3%, η αυτοδυναμία απαιτεί ποσοστό περίπου 38%.
Πάντως είναι φανερό ότι ήδη παρατηρείται αυξημένη κινητικότητα ψηφοφόρων γύρω από τους δύο πόλους που διεκδικούν τη διακυβέρνηση της χώρας και γύρω από κόμματα που υπογραμμίζουν τον ρόλο τους σε κυβερνητικό σχηματισμό μετά την 17η Ιουνίου, ενώ συμπιέζονται υπερβολικά τα ποσοστά των μικρών κομμάτων.
Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 54% έναντι 35% και αυτό σημαίνει ότι παρότι μεγαλώνει το ποσοστό των ψηφοφόρων που επιλέγει τον ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνητική επιλογή, το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας επηρεάζεται από την ομοβροντία πολύπλευρων επιθέσεων που
δέχεται η Κουμουνδούρου και τις συνέπειες που θα έχουν αυτές.
Στο ερώτημα υπέρ ή κατά του Μνημονίου 62% δηλώνει κατά και 28% τάσσεται υπέρ.
Επίσης το 85% θα ψήφιζε υπέρ του ευρώ σε ενδεχόμενο δημοψήφισμα και μόλις το 12 % κατά.
Οι απαντήσεις σε αυτά τα δύο ερωτήματα δείχνουν με σαφήνεια ότι οι περισσότεροι δεν αποδέχονται την ταύτιση μνημόνιο = παραμονή στο ευρώ και προφανώς ζητούν παραμονή στην ευρωζώνη αλλά με απεξάρτηση από το Μνημόνιο.
Σε ότι αφορά τη μορφή της κυβέρνησης 54 % επιλέγει κυβέρνηση συνεργασίας, 26% αυτοδύναμη, 12% Οικουμενική και μόλις 1% κυβέρνηση τεχνοκρατών.
Στο ερώτημα για καταλληλότερο πρωθυπουργό ο κ. Ταίπρας προηγείται με 24%, και ακολουθούν ο κ. Σαμαράς με 19%, ο κ. Βενιζέλος με 17%, ο κ. Κουβέλης με 11 % και ο κ. Καμένος με 7%
eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...