Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Την εκτίμηση ότι οι συνθήκες στην Ευρώπη είναι πλέον ευνοϊκές για την Ελλάδα για να επαναδιαπραγματευθεί τους επαχθείς όρους του μνημονίου εξέφρασε Ε.Βενιζέλος


thumb
Την εκτίμηση ότι οι συνθήκες στην Ευρώπη είναι πλέον ευνοϊκές για την Ελλάδα για να επαναδιαπραγματευθεί τους επαχθείς όρους του μνημονίου εξέφρασε Ε.Βενιζέλος μετά την συνάντηση που είχε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ με τον πρόεδρο της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα.
Ο Χ. Σβόμποντα τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές και ειδικά εάν θέλει να αναπροσαρμόσει το οικονομικό πρόγραμμα και το μνημόνιο, πρέπει να περιλαμβάνει και τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και «ιδιαίτερα» του κ. Βενιζέλου, τον οποίο «εμπιστεύονται στην ΕΕ και τη διεθνή κοινότητα».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι «τώρα βρισκόμαστε σε μια θέση που μας επιτρέπει να επαναπροβάλουμε τις ιδέες αυτές για να ανακουφίσουμε τον λαό, να προστατεύσουμε την Ελλάδα αλλά και την Ευρωζώνη γιατί είναι προς το κοινό μας συμφέρον».

Επιπλέον, είπε ότι ο κ. Σβόμποντα με τη παρουσία του εδώ «δείχνει ότι έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε τους πανευρωπαϊκούς συσχετισμούς με βασικό μοχλό το κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών» και ανέγερε ότι η εκλογή του Φρανσουά Ολάντ στέλνει μήνυμα γι' αυτή τη δυνατότητα, «την οποία πρέπει να αδράξουμε ως χώρα και ως Ευρώπη, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να έχουμε συγκροτημένη στρατηγική και εξειδικευμένες προτάσεις που να πείθουν».

to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η σημασία της αναδιάρθρωσης του χρέους το 2012 - Η συμβολή του Τσαρλς Νταλάρα

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους που συντελέστηκε το 2011 - 2012 εξακολουθεί να είναι επίκαιρη, κρίσιμη και ενεργός. Οι διεθνείς...