Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Παπαρήγα: ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει τη λάντζα της χρεοκοπίας


Παπαρήγα: ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει τη λάντζα της χρεοκοπίαςΣτην κυρίαρχη τάξη της χώρας υπάρχει εσωτερική διάσπαση, με το ένα της τμήμα να θέλει να στηριχθεί σε ένα κυβερνητικό σχήμα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ενώ το άλλο, το «πιο ανοιχτομάτικο», εκτιμά ότι μια αριστερή κυβέρνηση μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα την χρεοκοπία και θέλει να βάλει τον ΣΥΡΙΖΑ να «κάνει τη λάντζα της χρεοκοπίας. Θα είναι μιας χρήσης, δεν τον λυπάμαι καθόλου γιατί είναι επιλογή του» ανέφερε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1».

Η κυρία Παπαρήγα έκανε λόγο για παιχνίδια που παίζονται πάνω σε ένα υπαρκτό ρεύμα λαϊκής δυσαρέσκειας, ενώ ανέφερε ότι τόσο η κρατική τηλεόραση όσο και ορισμένες εφημερίδες «σπρώχνουν» τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να παραλείψει να αναφέρει και την χθεσινή επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ σε ιδιωτικά κανάλια. Κατέστησε σαφές ότι δεν μιλά ούτε για «συνωμοσίες», ούτε για «διαπλοκές», επισημαίνοντας ότι: «μιλάω για επιλογές της άρχουσας τάξης».

«Σήμερα, μια "αριστερά του σαλονιού" είναι "ό,τι πρέπει"», είπε η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι το «αντι-ΠΑΣΟΚ και το αντι-ΝΔ είναι μισό βήμα, καθώς αυτός που εγκατέλειψε αυτά τα δύο κόμματα πρέπει να εγκαταλείψει και βασικές τους απόψεις, όπως το ότι μπορεί να βρεθεί φιλολαϊκή λύση εντός της ΕΕ, ότι ο λαός πρέπει να αρκείται σε "ξεροκόμματα", καθώς και το ότι τα πράγματα θα αλλάξουν χωρίς ταξική πάλη».

Ερωτηθείσα για τις προτάσεις του ΚΚΕ, η κυρία Παπαρήγα είπε ότι αυτή τη στιγμή γίνονται
απεργίες που καταφέρνουν να συγκρατούν τους μισθούς σε ορισμένους κλάδους σχολιάζοντας ότι «αυτό περνά απαρατήρητο»
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου να αναδειχθεί ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση

«Πρέπει να αποδοκιμαστεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Πώς αξιοποίησε ο κ. Μητσοτάκης το 41% που του έδωσε ο λαός στις εθνικές εκλογές», ...