Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Δεν θα συμμετέχει σε κανένα ψηφοδέλτιο η Κατσέλη


«Θέλω να βγω να πω στον κόσμο τι κρύβεται πίσω από αυτές τις εκλογές»

Δεν θα συμμετέχει σε κανένα ψηφοδέλτιο στις επικείμενες εκλογές, δήλωσε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη, σε τηλεοπτική της συνέντευξη στη ΝΕΤ.

Η πρόεδρος του κόμματος, το οποίο δεν θα κατέλθει στις εκλογές 2012, ανέφερε ότι «προσωπικά δεν πρόκειται να συμμετέχω σε κανένα ψηφοδέλτιο για τις επόμενες εκλογές, γιατί θέλω ως πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας να βγω να πω στον κόσμο τι κρύβεται πίσω από αυτές τις εκλογές, ποιο είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών και γιατί ο κόσμος πρέπει να μην φοβηθεί και να στηρίξει ακηδεμόνευτες δυνάμεις».

Όσον αφορά στο πού τοποθετείται το κόμμα της εν όψει των εκλογών, η κ. Κατσέλη ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «η επιλογή στις 17 Ιουνίου είναι μεταξύ δύο πόλων: Από τη μια μεριά οι καθεστωτικές νεοφιλελεύθερες δυνάμεις του κυβερνητισμού, δηλαδή ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και όσοι συσπειρώνονται γύρω τους και από την άλλη οι ασύντακτες κοινωνικές δυνάμεις που είτε αποχωρούν από το ΠΑΣΟΚ, είτε είναι, ήδη, ενταγμένες κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ, ή σε άλλα προοδευτικά κόμματα, δηλαδή τη ΔΗΜΑΡ, τους Οικολόγους Πράσινους κλπ».

Ειδικότερα, είπε ότι «διερευνούμε τη δυνατότητα για εκλογική συνεργασία με τα κόμματα που θέλουν να συνεργαστούν, προεξάρχοντος του ΣΥΡΙΖΑ, στη βάση σύγκλισης πάνω σε συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις, διατηρώντας την αυτονομία του πολιτικού λόγου της Κοινωνικής Συμφωνίας, αλλά και την οργανωτική της αυτοτέλεια».
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...