Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Μύλος στο ΛΑ.Ο.Σ. – Στο δρόμο προς τη ΝΔ οι Αθ. Πλεύρης, Κ. Βελόπουλος και Κ. Κιλτίδης

Μύλος στο ΛΑ.Ο.Σ. – Στο δρόμο προς τη ΝΔ οι Αθ. Πλεύρης, Κ. Βελόπουλος και Κ. ΚιλτίδηςΙσχυρές αναταράξεις έχει προκαλέσει στο ΛΑ.Ο.Σ. η απόφαση που ελήφθη για την άρνηση της πρόσκλησης του προέδρου της ΝΔ Αντ. Σαμαρά για τη δημιουργία ενός κεντροδεξιού μετώπου και την αυτόνομη κάθοδο του κόμματος στις προσεχείς επαναληπτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου (για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε εδώ).
Ήδη το κόμμα μετρά τρεις αποχωρήσεις, καθώς μετά τους κ.κ. Κ. Μακρυνόρη και Ι. Κοτσίρη, οι οποίοι αποχώρησαν από το κόμμα την Παρασκευή και προσχώρησαν στη Νέα Δημοκρατία, τον ίδιο δρόμο φέρεται να ετοιμάζεται να ακολουθήσει και ο πρώην βουλευτής Αθ. Πλεύρης, ο οποίος επίσης αποχώρησε από το ΛΑ.Ο.Σ.! Οι αποχωρήσεις, μάλιστα, ενδέχεται να φτάσουν πολύ γρήγορα στις πέντε, καθώς προς τη Νέα Δημοκρατία φέρονται να οδεύουν και οι κ.κ. Κ. Βελόπουλος και Κ. Κιλτίδης που επίσης διαφωνούν με την αυτόνομη κάθοδο του ΛΑ.Ο.Σ. στις εκλογές και επιθυμούν τη συνεργασία με τη ΝΔ.

Περιμένει πρόταση ο Πλεύρης
Ο κ. Πλεύρης, με δηλώσεις που έκανε, παραδέχτηκε ότι έχει ήδη αρχίσει ανεπίσημες συζητήσεις για την προσχώρησή του στη ΝΔ και πως περιμένει να του κατατεθεί πρόταση. Ο κ. Πλεύρης σημείωσε και πάλι ότι «το κάλεσμα για συστράτευση της κεντροδεξιάς, είναι κάλεσμα στο οποίο θα έπρεπε να ανταποκριθεί ο ΛΑ.Ο.Σ.» και ξεκαθάρισε ότι ακόμη δεν έχει μιλήσει με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα, ο κ. Πλεύρης είπε ότι κατέθεσε ευθέως την άποψή του ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. θα πρέπει να συνεργαστεί με τη ΝΔ και τόνισε ότι το διακύβευμα είναι μια κεντροδεξιά κυβέρνηση ή μια επικίνδυνη αριστερή κυβέρνηση. Σε ό,τι έχει να κάνει με το αν επιθυμεί να είναι σε εκλόγιμη θέση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ ο κ. Πλεύρης απάντησε ότι δεν
θέτει προϋποθέσεις. Τέλος, ο κ. Πλεύρης ανέφερε: «Δεν έχω αυτοσκοπό της ζωής μου να είμαι 30 και 40 χρόνια βουλευτής. Στην πολιτική δεν βρίσκομαι για λόγους καριέρας αλλά για λόγους ιδεολογίας».

Βελόπουλος: Δεν συναινώ με τρομοκρατία
Από το ΛΑ.Ο.Σ. αναμένεται να αποχωρήσει και ο Κ. Βελόπουλος, ο οποίος με δηλώσεις που έκανε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εξέφρασε την έντονη δυσφορία του για τις αποδοκιμασίες που δέχθηκαν πρώην βουλευτές του κόμματος το Σάββατο. «Μετά από αυτά που έγιναν δεν κάθομαι άλλο εκεί. Με τρομοκρατία δεν μπορώ να συναινέσω. Δεν μπορεί να προπηλακίζονται οι πρώην βουλευτές» είπε.
Ο κ. Βελόπουλος εξέφρασε και την πικρία του για τη στάση του προέδρου του κόμματος, Γ. Καρατζαφέρη, απέναντί του, την ώρα που βιώνει-όπως είπε- ένα προσωπικό πρόβλημα με τον πατέρα του. «Όλοι μου τηλεφώνησαν για να μάθουν για την κατάσταση της υγείας του πατέρα μου και να μου συμπαρασταθούν. Όλοι εκτός από τον Γιώργο Καρατζαφέρη», είπε.
Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με το μέλλον του στην πολιτική, ο κ. Βελόπουλος είπε ότι δεν έχει μιλήσει με κανέναν, αλλά πληροφορίες τον φέρουν να βρίσκεται πολύ κοντά με τη ΝΔ, αλλά όχι στη Β' Θεσσαλονίκης, όπου εκλεγόταν μέχρι πρόσφατα.
Κιλτίδης: Η ΝΔ είναι το σπίτι μου
Το ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τη ΝΔ παραδέχτηκε και ο Κώστας Κιλτίδης, ο οποίος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ενταχθεί στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, εφόσον μείνει ικανοποιημένος από την τροποποίηση του προεκλογικού προγράμματος της ΝΔ.
«Η ΝΔ είναι το σπίτι μου» είπε στο MEGA ο κ. Κιλτίδης και παραδέχθηκε ότι συζητάει με τη ΝΔ. Παράλληλα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος βουλευτής στο Κιλκίς, όπου εκλέγονταν στο παρελθόν με τη ΝΔ (στις εκλογές της 6ης Μαΐου ήταν υποψήφιος με τον ΛΑ.Ο.Σ. στην Α΄ Θεσσαλονίκης).
Ο κ. Κιλτίδης υποστήριξε την άποψη ότι έπρεπε να επιτευχθεί μια προγραμματική σύγκλιση του ΛΑ.Ο.Σ. με τη ΝΔ και όλοι οι πρώην βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ σε εκλόγιμες θέσεις.
Σημειώνεται ότι ο κ. Κιλτίδης, ως βουλευτής, είχε αποχωρήσει από τη ΝΔ για να ενταχθεί στη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη και στη συνέχεια αποχώρησε και από εκεί και εντάχθηκε στον ΛΑ.Ο.Σ..
eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ: Μία νέα περιφερειακή ανισορροπία βρίσκεται σε εξέλιξη

Αυτό υπογραμμίζεται στα συμπεράσματα της νέας μελέτη του Ινστιτούτου Μικρομεσαίων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων...