Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Η Ευρώπη αγωνιωδώς αναζητά μία νίκη

Wall Street Journal: «Χρειάζεται ανύψωση ηθικού»

Με αφορμή το γεγονός του θανάτου του Οσάμα Μπιν Λάντεν, το οποίο αποτέλεσε μία ένεση ηθικού για τον αμερικανικό λαό, ο αναλυτής της Wall Street Journal Paul Hannon αναφέρει ότι μία αντίστοιχη νίκη ανύψωσης ηθικού κρίνεται επιτακτική για την Ευρώπη.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «Η Ευρωπαϊκή Ένωση, γενικά, και η ευρωζώνη, ειδικότερα, χρειάζονται ένα παρόμοιο γεγονός εμψύχωσης. Έχει περάσει ένας χρόνος από τη στιγμή που η Ελλάδα έγινε το πρώτο μέλος που έσπευσε για διάσωση και η ευρωζώνη δίνει τη μάχη να κρατηθεί ζωντανή. Η Ευρώπη αγωνιωδώς αναζητά μία νίκη, αλλά τη δεδομένη στιγμή λείπει ακόμη και το όραμα για το μέλλον προκειμένου να πείσει τους πολίτες να πιστέψουν ότι μία θετική εξέλιξη είναι πιθανή».

Οι ευρωπαίοι πολίτες έχουν ανάγκη να πιστέψουν ότι τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν μπορεί να διευθετηθούν και μετά από αυτή τη μάχη η Ευρώπη θα γίνει ένα καλύτερο μέρος. Αυτή η ανάγκη είναι εξαιρετικά σημαντική για τις τρεις χώρες που διασώθηκαν από το ΔΝΤ και τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, καθώς και για την Ισπανία που αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα.

Πολλοί Έλληνες, Ιρλανδοί και Πορτογάλοι γνωρίζουν ότι οι χώρες τους έχουν χρόνια προβλήματα και είναι πεπεισμένοι ότι χρειάζονται ριζικές και εφαρμόσιμες αλλαγές. Η έλλειψη οράματος, όμως, τους έχει κάνει να αντιμετωπίζουν την όλη προσπάθεια με απάθεια και μοιρολατρία. Φαίνεται ότι έχουν παραιτηθεί από την ελπίδα ότι κάτι θετικό μπορεί να προκύψει από αυτή την κρίση».
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου