Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

«Δεν συναινώ στο λάθος, ψηφίζουμε σημεία που συμφωνούμε»

Σκληρή απάντηση στην ΕΕ έδωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του economist χαρακτηρίζοντας άκομψη την παρέμβασή τους.

«Η χώρα έχει και Σύνταγμα και θεσμούς και Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση και Αξιοπρέπεια. Άλλωστε, φαίνεται ότι πέφτουν οι τόνοι από τις Βρυξέλλες για μια άκομψη παρέμβαση που δεν συνάδει ούτε με την Ευρώπη, ούτε με τη Δημοκρατία. Και, εν πάση περιπτώσει, τη Συνταγματική τάξη της χώρας μας, ούτε τη διαπραγματευόμαστε, ούτε καν τη συζητάμε. Και σε αυτό, είμαι βέβαιος, συμφωνούν οι πάντες. Δεν θα πω τίποτε άλλο επ’ αυτού, ούτε χρειάζεται…».
Ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε και την θέση του για την συναίνεση λέγοντας: «Κανείς δεν έχει δικαίωμα να φορτώνει σε άλλον την αποτυχία του. Διαφωνήσαμε με την κυβερνητική πολιτική από πέρσι. Προειδοποιήσαμε για την αποτυχία της. Και τώρα που αποδείχθηκε ότι η κριτική μας ήταν σωστή, τώρα που ομολογούν την αποτυχία αυτή όλο και περισσότεροι, τώρα θα πούμε «ναι» στην συνέχιση ενός λάθους; Έχω υποχρέωση, ως αντιπολίτευση, να συναινώ στο λάθος. Από πού κι ως πού;». Η αντιπολίτευση δεν υπάρχει για να συναινεί στα λάθη της κυβέρνησης αλλά για να διατυπώνει εναλλακτικές λύσεις πρόσθεσε.

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι η βάση για την έξοδο της χώρας από την κρίση είναι η πρόταση που κατέθεσε στο Ζάππειο για επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας που πρέπει να ληφθεί ολόκληρη για να αποδώσει και όχι αποσπασματικά διευκρίνισε όμως ότι: «χάνεται ολόκληρη, αν δεν υιοθετηθεί ολόκληρη, αν δεν υπάρξει συνολικά η Επανεκκίνηση με το δημιουργικό σοκ. Όμως αυτό η κυβέρνηση δεν το δέχεται. Δέχεται, λέει, «κάποια άλλα». Τι να τα κάνουμε τα «άλλα». Τα υπόλοιπα χωρίς αυτό δεν αθροίζουν πια». Ξεκαθάρισε πάντως ότι «εμείς όπως ορίζεται από τη Βουλή και από τη λογική, θα ψηφίσουμε στα επί μέρους σημεία εκεί που συμβαίνει να συμφωνούμε. Αλλά δεν θα ψηφίσουμε στο σύνολο τη συνέχιση μιας συνταγής που είναι λάθος. Και δεν θα πάψουμε να την επικρίνουμε και να προειδοποιούμε ότι είναι αδιέξοδη».

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι δεν είναι λάθος μόνο η εφαρμογή της πολιτικής από την κυβέρνηση είναι λάθος και το μνημόνιο και γι αυτό πρέπει να αλλάξει. Διευκρίνησε πάντως ότι δεν διαφωνεί με τους στόχους αλλά με τον τρόπο που επιβάλλει η Τρόικα και οδηγεί σε αδιέξοδο. Επέμεινε στην επαναδιαπραγμάτευση για να χαλαρώσουν οι όροι διευκρινίζοντας ότι δεν ζητά χάρη αλλά ευκαιρία για να βγει η χώρα από την κρίση όπως έγινε και στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία.
proto thema online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

MRB: Πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, 3 στους 10 συμφωνούν με την αποπομπή Κασσελάκη – Ποιος προηγείται στην κούρσα για το ΠΑΣΟΚ

Την αλλαγή στους συσχετισμούς του πολιτικού σκηνικού καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Open. Την ίδια ώρα που τα εσωκομματ...