Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Πυρετός για τα μέτρα που φέρνει η 5η δόση


Μπαράζ συναντήσεων έχει από το μεσημέρι της Τρίτης στο γραφείο του ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στο πλαίσιο της …αγωνιώδους προσπάθειας για τη διαμόρφωση των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Σχεδίου που θα διασφαλίσουν την εκταμίευση της 5ης δόσης από την Τρόικα τον Ιούλιο.

Ήδη, συναντήσεις έχουν γίνει με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Φίλιππο Σαχινίδη και με την υπουργό Εργασίας κ. Λούκα Κατσέλη, με την …μετρολογία να βρίσκεται στο απώγειο.

Ως πιθανότερα σενάρια αναδεικνύονται αυτή τη στιγμή η μείωση του αφορολογήτου για τους ελεύθερους επαγγελματίες, η αύξηση των τελών στα Ι.Χ., η επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα αναψυκτικά και στο φυσικό αέριο, η εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης με εκείνους του πετρελαίου κίνησης, καθώς και η μείωση του εφάπαξ κατά 10% σε όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί από τον Σεπτέμβριο του 2009 και μετά.

Σε σχέση με τον ΦΠΑ, γίνεται “παιχνίδι” μέσα από διαρροές και διαψεύσεις. Για παράδειγμα, μεταφέρεται από κυβερνητικές πηγές ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει προτείνει, προκειμένου να επιτευχθεί και ένα πλαίσιο συναίνεσης με τη Νέα Δημοκρατία, τη μείωση των συντελεστών από το 23% στο 20% και από το 13% στο 10%, αλλά η πρόταση δεν γίνεται δεκτή από την Τρόικα.

Αντίθετα, το Reuters μεταδίδει, επικαλούμενο πηγές από το Βερολίνο, ότι η Τρόικα είναι θετική σε μία τέτοια εξέλιξη, παρόλο που δεν έχει υπάρξει ανάλογη πρόταση από το υπουργείο Οικονομικών!
Το πιθανότερο είναι, όπως μετέδωσε από το πρωί το protothema.gr, να αυξηθεί στο 23% ο ΦΠΑ στο
φαγητό εκτός οικίας και να μην υπάρξει καμία μείωση σε οποιαδήποτε κατηγορία…
proto thema online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...