Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Τσίπρας: «Η κυβέρνηση κινδυνολογεί, ψεύδεται και εκβιάζει»


thumb

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κλείνοντας το απόγευμα της Κυριακής τις εργασίες της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση κινδυνολογεί συνεχώς, ψεύδεται και εκβιάζει τον λαό. Στο πλαίσιο αυτό, υπενθύμισε ότι άλλα έλεγε ο πρωθυπουργός και ο Γ.Παπακωνσταντίνου στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και άλλα στη συνέχεια.
Αναφερόμενος στις συζητήσεις για «κυβέρνηση προθύμων» και για νέο εκλογικό νόμο, έκανε λόγο για σενάρια εκτροπής και αλλοίωση της λαϊκής εντολής, ενώ απαντώντας και στο θέμα της λεγόμενης κυβέρνησης τεχνοκρατών είπε ότι «δεν φθάνει που παρέδωσαν την οικονομία στους τραπεζίτες, πάνε να παραδώσουν και την λαϊκή εντολή».
Στην πολιτική απόφαση που ενέκρινε κατά πλειοψηφία η ΚΠΕ, κεντρικά θέματα για τον Συνασπισμό είναι η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της κυβέρνησης και το σύμφωνο του ευρώ, η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ και η ανάπτυξη κοινωνικών αγώνων, με στόχο την ακύρωση της πολιτικής του Μνημονίου. Αποφασίστηκε, επίσης, η συγκρότηση ενός πανελλαδικού συντονιστικού οργάνου που θα συνέρχεται κάθε 3-4 μήνες και θα αποφασίζει για την περαιτέρω πορεία, ενώ μια φορά τον χρόνο θα πραγματοποιείται πανελλαδική σύσκεψη για τις πολιτικές κατευθύνσεις και τις οργανωτικές λειτουργίες του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα για τον Γιώργο Παπανδρέου, είπε ότι είναι «ένας πανικόβλητος πρωθυπουργός που δεν μπορεί και δεν θέλει να
σηκώσει το ανάστημα και να διαπραγματευθεί» και το ίδιο ισχύει και για τον «αξιοθρήνητο κ. Παπακωνσταντίνου».
Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε την ανάγκη, οι δυνάμεις της αριστεράς να αναζητήσουν όσα τους ενώνουν, ενώ σημείωσε ότι είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί ένας νέος ΣΥΡΙΖΑ, με το βλέμμα στην κοινωνία για πλατύτερη συμμαχία, ανοιχτός στα νέα κινήματα, αλλά και στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ .
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...