Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Με σύνθημα «Ανατροπή στην πράξη»

Ιδρυτικό συνέδριο της ΔΗΣΥ στις 27,28 και 29 Μαΐου

Στις 27,28 και 29 Μαΐου στο ποδηλατοδρόμιο στο ΟΑΚΑ θα πραγματοποιηθεί το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, με σύνθημα «Ανατροπή στην πράξη».

Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, την ερχόμενη Παρασκευή, θα μιλήσουν εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων καθώς έχουν προκληθεί όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί. Επίσης θα μιλήσουν ξένοι επίσημοι και η πρόεδρος της ΔΗΣΥΜ, Ντόρα Μπακογιάννη.

Τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί μία πρωτόγνωρη διαδικασία για ελληνικά κόμματα. Όλες οι ψηφοφορίες για μία σειρά από θέματα θα διεξαχθούν ηλεκτρονικά, ώστε να είναι πρακτικά αδύνατο καθ' οιονδήποτε τρόπο να υπάρξει αλλοίωση ή νοθεία.

Η διαδικασία θα αφορά καταστατικά ζητήματα που αφορούν τη δομή του κόμματος αλλά και πολιτικά ζητήματα όπως θέσεις για το μεταναστευτικό, τον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, τις σχέσεις Εκκλησίας - Κράτους κ.α. Οι σύνεδροι θα ακούσουν τοποθετήσεις υπέρ της μίας ή της άλλης άποψης και θα έχουν τη δυνατότητα εκείνη την ώρα να ψηφίζουν.

Την Κυριακή, τελευταία ημέρα του συνεδρίου, θα ολοκληρωθούν οι ομιλίες και θα πραγματοποιηθεί εκλογή προέδρου και οργάνων του κόμματος.

Στόχος της Δημοκρατικής Συμμαχίας είναι μια δημιουργική ανατροπή, λένε υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος. «Όχι προς της κατεύθυνση του μηδενισμού, του χάους και της ισοπέδωσης που δηλητηριάζει την κοινωνία και στην ουσία λειτουργεί υπέρ της συντήρησης των στρεβλώσεων και των παθογενειών του πολιτικού συστήματος», συμπληρώνουν.

Επίσης τονίζουν ότι η Δημοκρατική Συμμαχία μέσα από προτάσεις που κατέθεσε στον προσυνεδριακό διάλογο για την οικονομία, τη φορολογία, την παιδεία, την υγεία, τη λειτουργία του κράτους, τις αποκρατικοποιήσεις, τους θεσμούς, τον τρόπο λειτουργίας του συνδικαλισμού, θέλει να συμβάλει στο να γίνουν στον τόπο σαρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που συνιστούν μια δημιουργική ανατροπή στην πράξη.

Ήδη μέσω της ιστοσελίδας του κόμματος μπορεί κανείς να δει θέσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας για μία σειρά από θέματα. Επίσης ξεκίνησε και διαφημιστική καμπάνια με το κεντρικό μήνυμα του συνεδρίου σε ραδιοφωνικά σποτάκια.

Εξάλλου, μετά και τη συνάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη με τον πρωθυπουργό και τις δηλώσεις που έκανε εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου, στη Δημοκρατική Συμμαχία υπενθυμίζουν ότι η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας μιλά για την ανάγκη εθνικής συνεννόησης εδώ και ένα χρόνο.

"Στην αρχή συνάντησε είτε άρνηση και αδιαφορία, είτε ύβρεις και απαξιωτικές κατηγορίες περί συμμαχίας των προθύμων ή ότι θέλει να γίνει δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ", λένε στα ηγετικά κλιμάκια του κόμματος και επισημαίνουν ότι στην πορεία στελέχη και άλλων κομμάτων αντιλήφθηκαν ότι η εθνική συνεννόηση είναι μονόδρομος.

Επιπρόσθετα οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για εμμονές και μικροκομματικούς σχεδιασμούς των ηγεσιών των μεγάλων κομμάτων «που μας έφτασαν στο υποτιμητικό σημείο να μας λένε οι ξένοι ότι το πρόβλημά μας είναι εθνικό και όχι κομματικό».

Η εθνική συνεννόηση, τονίζουν, πρέπει να έχει περιεχόμενο και αναφέρουν ότι η κυβέρνηση οφείλει να πάρει την πρωτοβουλία να επιδιώξει τη συμφωνία των πολιτικών δυνάμεων στις πολιτικές ώστε η χώρα να αποφύγει τη χρεοκοπία. Μιλώντας για τη ΝΔ κάνουν λόγο για διφορούμενες απόψεις του κ. Σαμαρά οι οποίες «ερμηνεύονται από τη δυσκολία του να πάρει πίσω τη σκληρή αντιμνημονιακή του ρητορεία όλο το προηγούμενο διάστημα».
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...