Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

«Τα κόμματα δεν έχουν πει την αλήθεια στον λαό»

«Εδώ και ένα χρόνο δεν προωθούμε τις αναγκαίες αλλαγές. Αντιθέτως νοθεύουμε και υπονομεύουμε πολιτικά και ηθικά τις προσπάθειες των πολιτών. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Τα κόμματα δεν έχουν πει την αλήθεια στον κόσμο. Εάν δεν τα καταφέρουμε θα πεινάσουμε. Έχουμε μια ύστατη ευκαιρία για να βγούμε από το αδιέξοδο εάν θέλουμε να αποφύγουμε την ευθύνη της πτώχευσης και της διάλυσης», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, πριν ξεκινήσει η συνέντευξη τύπου, 'για τον "Χάρτη της Ανάπτυξης''.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη μείωση του προσωπικού στον δημόσιο τομέα, σχολίασε ότι ο ιδιωτικός τομέας ήδη πληρώνει την κρίση με χιλιάδες λουκέτα και 200.000 ανέργους και επισήμανε με έμφαση ότι ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος άχρηστων φορέων, οργανισμών και κομματικών πελατειακών σχέσεων.Στη συνέντευξη, ο κ. Δασκαλόπουλος, τόνισε ότι
πρέπει να αρθεί η αβεβαιότητα του φάσματος της χρεοκοπίας διότι υπάρχουν πολλά περιθώρια ανάπτυξης της χώρας και τόνισε ότι και ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να αποκοπεί από τη γνωστή σχέση που έχει με το δημόσιο μέσω επιδοτήσεων και επιχορηγήσεων, ''να κόψει τον ομφάλιο λώρο με το κράτος και να βγει στις διεθνείς αγορές όπου έχει τις δυνατότητες να ανταγωνιστεί''.

Μέσα στο μήνα θα παρουσιαστεί αναλυτικά αυτή η μελέτη του ΣΕΒ που αφορά όλους τους τομείς της οικονομίας -δημόσιο και ιδιωτικό- και έχει εμπλέξει όλους τους παραγωγικούς φορείς ώστε να προκύψει ένα σαφές συμπέρασμα για τη μετάβαση στο νέο μοντέλο της επιχειρηματικότητας και να καταδείξει που είναι οι επιχειρηματικές ευκαιρίες στη χώρα μας.

Ο κ. Δασκαλόπουλος στη συνέχεια σημείωσε ότι οι επιχειρηματίες καθημερινά αγωνιούν για να τα καταφέρουν σε αυτό το βαρύ περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί, αλλά σε όσους ρωτούν που είναι η συνεισφορά του επιχειρηματικού κόσμου αυτός ο ''χάρτης'' αποτελεί μία συνεισφορά, για το τι πρέπει να γίνει στον τόπο και πως μπορεί να γίνει, για να επιτευχθούν οι θεμελιώδεις αλλαγές που απαιτούνται για τη μετάβασή μας στον τομέα της ανάπτυξης.

Η σχετική πρωτοβουλία προωθείται από κοινού με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και εκτελείται από τη διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία συμβούλων Mckinsey & Company.
proto thema online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...