Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Συναντήθηκαν με τον Παπούλια Θεοδωράκης και Κασιμάτης


thumb

Ραντεβού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια πραγματοποίησαν ο μουσικοσυνθέτης Μ. Θεοδωράκης και ο συνταγματολόγος Γ. Κασιμάτης θέλοντας να υποβάλουν διάβημα κατά του μνημονίου αλλά και να συζητήσουν την πρότασή τους για έξοδο της Ελλάδας από την οικονομική κρίση.
«Τόσο το μνημόνιο όσο και οι δανειακές συμβάσεις είναι συνταγματικά άκυρα, καθώς δεν υπογράφηκαν από τα 3/5 της Βουλής, ούτε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας παρά μόνον από τον υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου», ανέφερε, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο Μ. Θεοδωράκης, ιδρυτής από την 1η Δεκεμβρίου 2010 της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών «Σπίθα».
«Με την απαράδεκτη παραδοχή του κ. Παπανδρέου παραχωρήσαμε ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας και τον ηπιαμε. Είχαμε πει ότι εάν εφαρμοστεί το μνημόνιο η χώρα μας θα οδηγηθεί σε χάος. Φτάσαμε στο απροχώρητο. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Γι' αυτό η κυβέρνηση ψάχνει να βρει
στηρίγματα στη συναίνεση και η Ευρώπη σχεδόν εκβιαστικά λέει ότι πρέπει να γίνει εθνική ενότητα. Πώς να γίνει, όμως, αυτό όταν τα δύο κόμματα εξουσίας δεν έχουν ούτε το 40%», παρατήρησε.
«Είμαστε κράτος υποτελές, βρισκόμαστε υπό κατοχή. Δεν μένει τίποτα άλλο, παρά μόνον ο λαός να πάρει στα χέρια του την υπόθεση», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Κασιμάτης.
Οπως υποστήριξε, «οι όροι που περιλαμβάνονται στη δανειακή σύμβαση και στο μνημόνιο παραβιάζουν όλες τις θεμελιώδεις αρχές και του Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής Νομιμότητας και τους Διεθνούς Δικαίου».
«Θα πρέπει», πρόσθεσε, «να βρεθεί μία κυβέρνηση και να ζητήσει την πλήρη ακύρωση αυτών των συμφωνιών. Εάν δεν αλλάξει το σκηνικό, σύντομα η χώρα θα φτάσει στο κατώτατο χάλι του χάους και της διάλυσης».
Ο κ. Κασιμάτης κατηγόρησε τέλος τη σημερινή πολιτική ηγεσία ότι «δεν έχει δείξει το θάρρος να διαπραγματευτεί ή να προβάλει τις νόμιμες αξιώσεις της χώρας μας, ώστε να γίνουν σωστές συμβάσεις».
«Εάν δεν γίνουν αυτά στο μέλλον, θα πάμε σε δεύτερη σύμβαση, η οποία θα προσθέσει βάρη αντί να αφαιρέσει», κατέληξε.
to pontiki

1 σχόλιο:

  1. Εντοπίστηκε ραδιενέργεια σε ελαστικά αυτοκινήτων
    Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011, 18:47

    Ίχνη ραδιενέργειας εντοπίστηκαν σε ελαστικά που εισήχθησαν στη Ρωσία από την Ιαπωνία και κατασχέθηκαν στο ρωσικό λιμάνι της Αγίας Πετρούπολης (βορειοδυτικά), ανακοίνωσαν σήμερα οι υπηρεσίες των τοπικών τελωνείων.

    «Στις 16 Μαΐου ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου στον τελωνειακό σταθμό στο λιμάνι του Λεσνόι ένα φορτηγό με ελαστικά από την Ιαπωνία με προορισμό τη Μόσχα. Ίχνη ραδιενέργειας πολύ πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια μετρήθηκαν σε αυτά», ανακοίνωσε η υπηρεσία τύπου του τελωνείου.

    Για το φορτηγό και το φορτίο του, θα φροντίσουν τώρα οι ρωσικές υπηρεσίες υγείας -Rospotrebnadzor- σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    Η Ρωσία έχει εντατικοποιήσει τους ελέγχους για ραδιενέργεια μετά το δυστύχημα στην πυρηνική μονάδα της Φουκουσίμα, από τον ισχυρό σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου. Εντάχθηκε επίσης στα υγειονομικά μέτρα άλλων χωρών απαγορεύοντας τρόφιμα που προέρχονται από διάφορες περιοχές της Ιαπωνίας.

    Επιπλέον, 59 οχήματα από την Ιαπωνία, με επίπεδο ραδιενέργειας που ξεπερνά από 2 έως 6 φορές τα επιτρεπόμενα ανώτατα όρια, κατασχέθηκαν στη ρωσική Άπω Ανατολή, από τον Μάρτιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στις αγορές το Ελληνικό Δημόσιο με 30ετές ομόλογο

Σε νέα έκδοση ομολόγου 30ετούς διάρκειας προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο , για πρώτη φορά μετά το 2021, με το μέγεθος της νέας έκδοσης να εκτιμ...