Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Ντόρα Μπακογιάννη: «Κατώτερες των περιστάσεων οι ηγεσίες ΠαΣοΚ - ΝΔ»


Ντόρα Μπακογιάννη: «Κατώτερες των περιστάσεων οι ηγεσίες ΠαΣοΚ - ΝΔ»

Η Ντόρα Μπακογιάννη στην ομιλία της στην έναρξη του Ιδρυτικού Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, μεταξύ άλλων τόνισε: «Σήμερα εδώ στο ΟΑΚΑ γεννιέται και επίσημα η Δημοκρατική Συμμαχία. Μια σημαδιακή μέρα για την Ελλάδα. Μέρα που μπήκε οριστικά τέλος στο κομματικό σύστημα της μεταπολίτευσης. Μέρα που επιβεβαιώθηκε, δυστυχώς, ότι οι πολιτικές ηγεσίες των δύο τέως μεγάλων κομμάτων αποδείχθηκαν κατώτερες των περιστάσεων, άβουλες και ανίκανες συνάμα, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ιστορίας».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της η Ντόρα Μπακογιάννη στέλνοντας μήνυμα στην Ευρώπη είπε: «Η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να κάνει κάθε προσπάθεια για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις και να σταθεί στα πόδια. Αλλά αν πιστεύετε ότι θα βρείτε την Ελλάδα ως άλλοθι για να υποστηρίξετε αντιευρωπαϊκές λογικές, αν ξεχάσετε ότι βασικό συστατικό στοιχείο του ευρωπαϊκού οράματος είναι και η αλληλεγγύη, τότε η πολιτική αυτή γρήγορα θα γίνει μπούμερανγκ και θα κτυπήσει και την οικονομία σας και τους λαούς σας».

Και συμπλήρωσε: «Είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για τον πατριωτισμό της δικής μας εποχής. Και πατριωτισμός της δικής μας εποχής είναι η ανατροπή στην πράξη αυτής της εικόνας ντροπής που δεν αξίζει στην πατρίδα μας και σε όσους αγωνίσθηκαν γΙ' αυτή».
ΤΟ ΒΗΜΑ online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...