Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Επιστολές Σαμαρά σε Μπαρόζο, Τρισέ και Ρεν


Επιστολές Σαμαρά σε Μπαρόζο, Τρισέ και Ρεν
Πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να γίνει γνωστό το Ζάππειο ΙΙ, αναλαμβάνει προσωπικά ο ίδιος ο κ. Αντ. Σαμαράς. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Βήματος, ο πρόεδρος της Ν.Δ. απέστειλε προσωπικές επιστολές σε κορυφαίους ευρωπαίους αξιωματούχους, με τις οποίες τους γνωστοποιεί το επικαιροποιημένο οικονομικό πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο κ. Σαμαράς έχει αποστείλει επιστολές στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ και τον κοινοτικό επίτροπο, αρμόδιο για τις οικονομικές υποθέσεις, Όλι Ρεν.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμες κομματικές πηγές, ο κ. Σαμαράς είχε δώσει εξ’ αρχής εντολή να υπάρξει ακριβής μετάφραση της οικονομικής πρότασης που παρουσιάστηκε από τον ίδιο στο Ζάππειο την Πέμπτη 12 Μαίου, αλλά και των παραρτημάτων και διαγραμμάτων που τη συνοδεύουν, ώστε να αποσταλούν στους ευρωπαίους αξιωματούχους.
Το ίδιο είχε γίνει και με τους εκπροσώπους της τρόικας, που τον συνάντησαν, την επομένη του Ζαππείου ΙΙ, στα γραφεία της Ν.Δ. Λίγες ώρες μετά τη συνάντησή τους, οι κκ. Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ),
Κλάους Μαζούχ (Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) και Ματίας Μορς (νέος επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Ελλάδα) παρέλαβαν σε μετάφραση το οικονομικό πρόγραμμα της Ν.Δ.


Με την κίνησή του αυτή ο κ. Σαμαράς επιχειρεί να κάνει γνωστή σε ευρωπαϊκό επίπεδο την πρότασή του και να αναδείξει, όπως υποστηρίζουν τακτικοί συνομιλητές του, το φιλελεύθερο χαρακτήρα του Ζαππείου ΙΙ, που κατ’ αυτόν είναι πιο προωθημένος σε πολλά σημεία, π.χ. στις αποκρατικοποιήσεις.

Με την επιλογή να αποστείλει επιστολές, ο πρόεδρος της Ν.Δ. θέλει να πείσει τους ευρωπαίους αξιωματούχους, ότι δεν ισχύουν οι επικρίσεις πως το κόμμα του δεν έχει συγκεκριμένο σχέδιο και δεν συναινεί σε πολλά σημεία του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Προγράμματος.

Βασικός στόχος είναι να αναδείξει το επιχείρημά του, ότι το «γαλάζιο» οικονομικό πρόγραμμα, είναι και κοστολογημένο και εφαρμόσιμο και ρεαλιστικό και είναι το «κλειδί» για την έξοδο από την κρίση. Κυρίως επιδιώκει να πείσει ότι με το Ζάππειο ΙΙ, μπορεί να γίνει πραγματικά η επανεκκίνηση της οικονομίας.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς θέλει να αλλάξει και το κλίμα που υπάρχει στους κόλπους της Ε.Ε. για τη Ν.Δ. καθώς τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν οι δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων που ζητάνε μετ’ επιτάσεως να υπάρξει συναίνεση των δυο κομμάτων εξουσίας.
ΤΟ ΒΗΜΑ online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...