Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Επίβλεψη των αποκρατικοποιήσεων από την Ε.Ε. ζητά ο Γιούνγκερ


Την επίβλεψη των αποκρατικοποιήσεων της Ελλάδας από την Ε.Ε. ζήτησε σήμερα με συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel ο πρόεδρος του eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Προτείνει τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου από την Ελληνική κυβέρνηση μηχανισμού που θα επιβλέπει την πρόοδο των αποκρατικοποιήσεων.
Ο μηχανισμός αυτός θα απαρτίζεται από ειδικούς και θα βασίζεται στο πρότυπο του αντίστοιχου Γερμανικού που είχε αναλάβει την προώθηση των αποκρατικοποιήσεων διαφόρων εταιρειών στη Γερμανία έπειτα από την πτώση του Τείχους.
Η τρόικα επιμένει από την Ελλάδα να προχωρήσει στην αποκρατικοποίηση περιουσίας για τη συγκέντρωση 50 δισ. ευρώ κάτι όπου σύμφωνα με την Γαλλίδα υπουργό Οικονομικών και Κριστίν Λαγκάρντ, σε σημερινή της συνέντευξη σε αυστριακή εφημερίδα "προχωρά με πολύ αργούς ρυθμούς".
"Θα ήταν εξαιρετικά ευχάριστο έτσι και οι Έλληνες φίλοι μας ίδρυαν ένα φορέα αποκρατικοποιήσεων ανεξάρτητο από την κυβέρνηση και σχεδιασμένο όπως ο Γερμανικός Treuhandanstalt," τόνισε για να προσθέσει ότι έτσι στην ουσία θα γίνονται υπό την επίβλεψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα έσοδα θα ξεπερνούσαν τα 50 δισ. ευρώ.
Επανέλαβε τέλος, ότι κυβέρνηση και αντιπολίτευση θα πρέπει να στηρίξουν από κοινού το πρόγραμμα, ενώ όσον αφορά στο ζήτημα μιας ήπιας αναδιάρθρωση των ελληνικών χρεών, το χρόνο αποπληρωμής και τα επιτόκια ο Γιούνγκερ επισήμανε ότι μία τέτοια κίνηση μπορεί να εξεταστεί μόνο στην περίπτωση που η Ελλάδα έχει ρυθμίσει τα δημοσιονομικά της.
"Μόνο τότε θα εξετάσουμε την πιθανότητα να παρατείνουνε τους όρους των δημόσιων και ιδιωτικών
δανείων και να μειώσουμε τα επιτόκια", δήλωσε ο ίδιος.
Enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...