Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Νέο «όχι» σε ελληνική αναδιάρθρωση χρέους

Ο Πρόεδρος της Μπούντεσμπανκ προειδοποιεί ότι «εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους»

Ο Πρόεδρος της «Μπούντεσμπανκ», της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας, Γιενς Βάιντμαν, τάσσεται κατά της «ήπιας αναδιάρθρωσης» του χρέους της Ελλάδας και προειδοποιεί για τις συνέπειες ενός τέτοιου βήματος.
«Μία τέτοια 'ήπια αναδιάρθρωση' της υπερχρεωμένης χώρας εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους και δεν μπορεί να υποκαταστήσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις», λέει ο κ. Βάιντμαν, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων «dpa», στο γραπτό κείμενο ομιλίας του στο Αμβούργο.

«Η βιωσιμότητα των δημοσιονομικών της Ελλάδας δεν θα άλλαζε καθόλου, ενώ άλλες παράμετροι που επηρεάζουν τα οικονομικά του κράτους - όπως οι αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας - ουδόλως θα βελτιώνονταν μέσω μίας επιμήκυνσης», σημειώνει ο κ. Βάιντμαν.
Προειδοποιεί μάλιστα ότι «επιπλέον θα μεγάλωναν αισθητά οι κίνδυνοι μετάδοσης του προβλήματος και σε άλλες χώρες».
Ο Γιενς Βάιντμαν - διαδέχθηκε τον Άξελ Βέμπερ στην προεδρία της Μπούντεσμπανκ τον Απρίλιο - εκτιμά ότι η Ευρωζώνη συνολικά βρίσκεται σε αποφασιστική καμπή.

«Ο μελλοντικός ρόλος της ΟΝΕ θα εξαρτηθεί από τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστεί αυτή την κατάσταση», είπε ο κ. Βάιντμαν για τις αποφάσεις που πρόκειται να ληφθούν για την Ελλάδα.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρωτίστως είναι υπόθεση της ίδιας της Ελλάδας να προχωρήσει στα ενδεδειγμένα, πρόσθετα βήματα, εάν καταστούν ανεπαρκείς οι μεταρρυθμίσεις που ήδη δρομολογήθηκαν», σημείωσε ο πρόεδρος της Μπούντεσμπανκ.

Εκτίμησε δε ότι «η γραμμή περικοπών που ακολουθεί η Αθήνα είναι σκληρή, αλλά αναπότρεπτη, προκειμένου να επανακτηθεί η εμπιστοσύνη».
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...