Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Κόντρα στην Βουλή για τις απολύσεις Δημοσίου


thumb

Με το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο να βρίσκεται ακόμα στο προσκήνιο έχει ξεσπάσει έντονη αντιπαράθεση μεταξύ Πασοκ και Νέας Δημοκρατίας.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από την πλευρά του κατηγορεί το κόμμα της αντιπολίτευσης λέγοντας πως «θέλει και πάλι να χαϊδέψει αυτιά» ενώ εκπρόσωπος της ΝΔ σημειώνει πως «εάν η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει απολύσεις, δεν έχει λόγο να εκνευρίζεται».
Συγκεκριμένα, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι η κυβέρνηση «με πλήρη υπευθυνότητα, έλαβε τολμηρές αποφάσεις για την μεταρρύθμιση του ελληνικού Δημοσίου. Χρόνιες παθογένειες αλλά και πελατειακή, ζημιογόνα αντιμετώπιση από την Κυβέρνηση της Ν.Δ., δημιούργησαν εξαιρετικές στρεβλώσεις στον κρατικό μηχανισμό , απαξιώνοντας συγχρόνως τα στελέχη του. Σήμερα συνεχίζουμε στη δημιουργία ενός πιο ευέλικτου, αποτελεσματικού κράτους.Τον τρόπο τον έχουμε αναλύσει και θα τον ανακοινώσουμε θεσμικά».
Αναφερόμενος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «αυτά είτε δεν τα αντιλαμβάνεται
, είτε συνειδητά τα διαστρεβλώνει ποντάροντας στον σκοταδισμό. Κι επειδή προφανώς θέλει και πάλι ''να χαϊδέψει αυτιά'', με τη λογική ''αστό για αργότερα'', ανακάλυψε σαν λύση τον θεσμό της "εργασιακής εφεδρείας''. Όπως κάποτε είχε ανακαλύψει τη χρήση των stage στο Δημόσιο, με τα γνωστά αποτελέσματα».
Απαντώντας στις κατηγορίες του κ.Πεταλωτλή, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, τόνισε πως «εάν η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει απολύσεις, δεν έχει λόγο να εκνευρίζεται. Εάν, όμως, σχεδιάζει απολύσεις -όπως δηλώνει ο υπουργός των Οικονομικών- η Νέα Δημοκρατία προτείνει μια καλύτερη λύση: Να εφαρμόσει το θεσμό της ''εργασιακής εφεδρείας'', που αφενός περιορίζει το κόστος του Δημοσίου και αφετέρου σώζει χιλιάδες υπαλλήλους από την ανεργία».
Τέλος πρόσθεσε πως «στοιχειώδης υπευθυνότητα και ευαισθησία θα επέβαλλε στην κυβέρνηση, τουλάχιστον, να μελετήσει την πρότασή μας».
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκληρές αλήθειες: Για αυτό αξίζουν οι εξοπλισμοί και οι συμμαχίες

Οι «προπονητές της εξέδρας» ήταν το Σάββατο με το Ιράν. Οπαδικά. Το διαπιστώσαμε στον κύκλο μας, το είδαμε στα social media. Την ώρα που εκτ...