Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΟΟΣΑ: Προβλέπει ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας


thumb

Πρόβλεψη για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας από το 2012 κάνει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, στην εξαμηνιαία έκθεση του για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη.
Πιο συγκεκριμένα, για φέτος η ύφεση εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 2,9%, η ανεργία στο 16% (και το 16,4% το 2012), ενώ ο διεθνής οργανισμός επισημαίνει ότι η χώρα είναι στη σωστή πορεία για να επιτύχει τη μείωση του ελλείμματος στο 7,5% του ΑΕΠ έως το τέλος του 2011 και 6,5% το 2012.
«Οι προβλέψεις λαμβάνουν υπόψη τα πρόσθετα μέτρα που ανακοινώθηκαν τον Απρίλιο από την κυβέρνηση για να αντισταθμιστεί» η υπέρβαση των στόχων του 2010, σημειώνει χαρακτηριστικά ο ΟΟΣΑ, ενώ το 2012 η ελληνική οικονομία προβλέπεται ότι θα επεκταθεί κατά 0,6%.
Παράλληλα, όπως επισημαίνεται στην έκθεση, «η οικονομία υποφέρει από μία σοβαρή ύφεση» και εκτιμά η πορεία θα είναι θετική, αρχής γενομένης από το 2012, καθώς «ενισχύεται η εξωτερική ζήτηση, βελτιώνεται η ανταγωνιστικότητα και οι διαρθρωτικές αλλαγές αρχίζουν να αποδίδουν».
Πάντως, ο ΟΟΣΑ επισημαίνει ότι «ο δρόμος για τη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών και την οικονομική ανάπτυξη είναι γεμάτος κινδύνους», τονίζοντας ότι η επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων σε συνδυασμό με τη χορήγηση επιπλέον οικονομικής βοήθειας από την ΕΕ και το ΔΝΤ, θα οδηγήσουν
σε μείωση του κόστους κρατικού δανεισμού.
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο για τη μη συμμετοχή των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές

Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο, με το οποίο ζητά να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες στις προσεχείς ευρωεκλογές κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ . Σύμφωνα με το...