Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Γ. Πεταλωτής: Δεν ζητάμε 'ναι σε όλα'

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε επί της ουσίας τις πληροφορίες που φέρουν τον πρωθυπουργό να σχεδιάζει συνάντηση των πολιτικών αρχηγών ενόψει της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου οικονομικού προγράμματος. Άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση θα αρκεστεί σε... συναίνεση α λα καρτ, ενδεχόμενο που έχει αφήσει εξάλλου ανοιχτό και ο Αντώνης Σαμαράς.
"Δεν ζητάμε λευκή επιταγή και 'ναι' σε όλα από τα πολιτικά κόμματα για την επίτευξη της συναίνεσης", είπε ο Γιώργος Πεταλωτής. Άσκησε, ωστόσο, κριτική στη Νέα Δημοκρατία, ότι "κάνει πώς δεν καταλαβαίνει και σφυρίζει αδιάφορα, θέλοντας να ρίξει από πάνω της τις ευθύνες της για την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα" και πρόσθεσε ότι θα είναι υπόλογη αν δεν καταλάβει την "εθνική αναγκαιότητα" της συναίνεσης.
Σχολιάζοντας τις έξωθεν πιέσεις για την επίτευξη συμφωνίας των πολιτικών δυνάμεων επί του Μνημονίου, δήλωσε πως "η απαραίτητη συναίνεση που χρειάζεται η χώρα, είναι δικό μας θέμα και δεν επιβάλλεται από κανέναν τρίτο".
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, έκανε λόγο για "διαρκή πρόσκληση", καθώς το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα διαρκεί μέχρι και το 2015 και ξεπερνάει την κοινοβουλευτική θητεία της κυβέρνησης. Διευκρίνισε ότι η όποια συνάντηση θα γίνει μετά την έγκριση του προγράμματος από το Υπουργικό Συμβούλιο.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, υποστηρίζοντας ότι "είναι
το τελευταίο" που θα μπορούσε να σκεφθεί η κυβέρνηση".
"Όσοι μιλούν για εκλογές και απεργάζονται σενάρια, έχουν άλλα πράγματα στο μυαλό τους και θέλουν να θολώσουν τα νερά για να μην πάρουν την ευθύνη που τους αναλογεί", πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

MRB: Πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, 3 στους 10 συμφωνούν με την αποπομπή Κασσελάκη – Ποιος προηγείται στην κούρσα για το ΠΑΣΟΚ

Την αλλαγή στους συσχετισμούς του πολιτικού σκηνικού καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Open. Την ίδια ώρα που τα εσωκομματ...