Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Πότε θα σπάσουμε τον κουμπαρά; του Θανάση Μπαρτσώκα

Θυμάστε ότι η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί πλήρη διαφάνεια; Θυμάστε την «περίφημη» πρωτοβουλία του Προέδρου της βουλής για το άνοιγμα λογαριασμού για τη σωτηρία της χώρας στην οποία, δυστυχώς, προσχώρησε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Θυμάστε το συνταξιούχο από την Πάτρα;
Νομίζω ότι ήρθε η ώρα ο Πρόεδρος της βουλής σε πανηγυρική ολομέλειά της να σπάσει αυτό τον κουμπαρά! Γιατί είμαι βέβαιος ότι οι «έχοντες» και κατέχοντες θα έχουν πράξει το πατριωτικό τους καθήκον! Είμαι σίγουρος ότι αρκετά χρήματα από τις καταθέσεις στην Ελβετία θα βρίσκονται στον κουμπαρά.

Είμαι βέβαιος ότι όλα τα πλοία
ελληνικών συμφερόντων θα έχουν τη γαλανόλευκη στα κατάρτια τους και όχι τις σημαίες φορολογικών παραδείσων. Γιατί σίγουρα οι «πατριώτες» δεν είναι τα «παλιόπαιδα» που καίνε τις σημαίες της ευρωπαϊκής ένωσης, της μεγάλης πατρίδας.
Εχει λοιπόν ο Πρόεδρος της βουλής την ευκαιρία να περάσει στην Ιστορία διαψεύδοντας τον Μάρξ , «ότι το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα». Σε λίγο ανακοινώνονται τα νέα μέτρα και σίγουρα ο πρωθυπουργός θα καλέσει τον ελληνικό λαό με αίσθημα ευθύνης να στηρίξει την εθνική προσπάθεια.

Δέσμες περίπου 30 μέτρων
που θα οδηγούν στο σοσιαλισμό μέσω της βαρβαρότητας. Θα ακολουθήσει η εξάδα του μεγάλου καναλιού που θα θλίβεται αλλά θα μας πει ότι είναι αναπόφευκτα γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση.

Δεν έχω μεγάλες οικονομικές γνώσεις
αλλά όμως σκέφτομαι αντί να σπαζοκεφαλιάζουμε με τα μέτρα κόβοντας μισθούς και συντάξεις μήπως θα ήταν καλύτερα οι ειδήμονες της οικονομίας να βγουν πιο «δραστικά». Να ζητήσουν ας πούμε για τέσσερα χρόνια το εισόδημα όλων των ελλήνων να μην υπερβαίνει τις 5.000 ευρώ το μήνα και μάλιστα για να μη φανεί πολύ βαρύ και απότομο άντε σε ορισμένους να προσαυξάνεται με «επίδομα» καμαριέρας, οδηγού κ.ο.κ. Η εφαρμογή αυτού του
«δραστικού» μέτρου σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς θα απαλλάξει τη χώρα από το χρέος σε τέσσερα χρόνια. Φανταστείτε το 2015 με μηδενικό χρέος!
Όμως το μέτρο αυτό πάσχει γιατί μάλλον είναι αντίθετο στην ελευθερία των αγορών! Η τρόικα και η δουλοπρεπής κυβέρνηση ανησυχούν μήπως τρομάξουν οι αγορές και έχουμε νέες υποβαθμίσεις. Προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν ότι δεν θα πάρουμε μισθούς και συντάξεις αν δεν δοθεί η επόμενη δόση.
Η παύση πληρωμών του χρέους θεωρείται εθνική καταστροφή και αποκρύπτεται το γεγονός ότι αν δεν έχουμε τις δόσεις και τα τοκοχρεολύσια, τότε τα έσοδα του κράτους υπερκαλύπτουν το κόστος των μισθών και των συντάξεων. Το ιδιαίτερα θετικό του τελευταίου διαστήματος είναι ότι η κυβέρνηση και όχι μόνο άρχισε να φοβάται τις…λαϊκές αγορές γιατί εκεί ξεχειλίζει η οργή, ο θυμός και δυστυχώς και η απαισιοδοξία.

Όμως είναι πλέον φανερό ότι κάτι έρχεται.
Ο φόβος θα ξεπεραστεί. Η Μαδρίτη δεν είναι μακριά μας. Αισιοδοξία και αποφασιστικότητα λοιπόν. Σύντομα θα έχουμε ένα νέο πρωτότυπο διεθνισμό!
Πλησιάζει η ώρα που η φλόγα του τάνγκο, η γοητεία του φλαμένκο, θα σμίξουν μ’ ένα βαρύ ζεϊμπέκικο.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...