Κυριακή 29 Μαΐου 2011

«Πολιτική κόπωση» της Ελλάδας διαπιστώνει η Λαγκάρντ


thumb

Απέκλεισε κάθε πιθανότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας την Κυριακή το πρωί σε συνέντευξή της στο γαλλικό ραδιόφωνο Europe1, ενώ παράλληλα μίλησε για «πολιτική κόπωση» στην εφαρμογή του προγράμματος στήριξης στην Ελλάδα.
Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενη στις ευρωπαϊκές χώρες που συναντούν δυσκολίες η υπουργός, και φαβορί για τη θέση του επικεφαλής του ΔΝΤ υπογράμμισε ότι «η Πορτογαλία, η Ισπανία και πρώτη από όλες η Ελλάδα θα πρέπει να βάλουν τάξη στα οικονομικά τους».
«Η Ελλάδα έχει ανάγκη να μειώσει το έλλειμμά της, πράγμα που άλλωστε άρχισε να το πετυχαίνει με σημαντικό τρόπο, αλλά θα πρέπει να συνεχίσει. Θα πρέπει να προχωρήσει στις ιδιωτικοποιήσεις που δυστυχώς δεν ξεκίνησε ακόμη και σε ορισμένες διαρθρωτικές αλλαγές καθώς και σε απελευθέρωση ορισμένων τομέων και επαγγελμάτων.»
Στο ερώτημα εάν θεωρεί πιθανή την αναδιάρθρωση του χρέους η υπουργός για ακόμα μια φορά απάντησε ξεκάθαρα «όχι". Εξήγησε ότι θα πρέπει, πάση θυσία, να διατηρηθεί η ισορροπία που προανέφερε ανάμεσα στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και στις προσπάθειες της Ελλάδας. Αναγνώρισε ότι το πρόβλημα σήμερα είναι ένα είδος «πολιτικής κόπωσης» για το πρόγραμμα που έχει επιβληθεί. Θα πρέπει να αποκτήσει νέα ενέργεια η χώρα και να συνεχίσει, είπε. Υπήρχε δέσμευση για τα πρώτα
15 δισ. από τις ιδιωτικοποιήσεις, για την ώρα όμως έχουμε μηδέν, θα πρέπει να συνεχίσει, επανέλαβε.
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...