Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Αρχίζουν την τέταρτη αξιολόγηση οι τροϊκανοί


thumb

Aπό την Τρίτη βρίσκονται στην Αθήνα τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ προκειμένου να ξεκινήσουν την τέταρτη αξιολόγησή του προγράμματος οικονομικής πολιτικής της Ελλάδας.
Ειδικότερα, τα στελέχη της τρόικας θα συναντηθούν αρχικά με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδος και της Στατιστικής Υπηρεσίας και θα ακολουθήσουν επισκέψεις στα υπουργεία Εργασίας, Υγείας, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Άμυνας. Παράλληλα, θα έχουν σειρά επαφών με τις διοικήσεις τραπεζών. Στο επίκεντρο των ελέγχων θα βρεθεί το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο της περιόδου 2011 - 2015, το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων της επόμενης τριετίας, τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2010 και η εξέλιξη του Προϋπολογισμού 2011, η χρηματοδότηση των τραπεζών, οι δαπάνες φορέων της γενικής κυβέρνησης, αλλά και η εξέλιξη του χρέους, υπό το πρίσμα της ανάπτυξης και της εξυπηρέτησης των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει το Δημόσιο.
Ακόμη η τρόικα θα εστιάσει στα μέτρα διευκόλυνσης της επιχειρηματικότητας, στον περιορισμό των επαγγελμάτων που υπάγονται στα βαρέα και ανθυγιεινά, στην ελάφρυνση των βαρών από επικουρικές συντάξεις, στην μείωση των δαπανών Υγείας, στην απελευθέρωση των τιμολογίων ΔΕΚΟ, στην προώθηση επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας, στην εξομοίωση των τραπεζοϋπαλλήλων του δημοσίου με αυτούς του ιδιωτικού τομέα, αλλά και σε μέτρα απεξάρτησης των τραπεζών από τη χρηματοδότηση της ΕΚΤ και σταδιακής επανασύνδεσής τους με τις αγορές.
Το πόρισμα που θα συντάξουν τα χαμηλόβαθμα στελέχη της τρόικας θα παραδοθεί στους επικεφαλής του κλιμακίου που θα αναλάβουν στα μέσα Μαΐου την νέα επικαιροποίηση του Μνημονίου. Η ηγεσία της τρόικα θα έλθη με νέα σύνθεση, καθώς εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα αναλαμβάνει ο Γερμανός Ματθίας Μόρς στην θέση του κ. Σερβάζ Ντερουζ.
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για ένα νέο σχέδιο στεγαστικής πολιτικής

Πριν από λίγες μέρες ο Παύλος Γερουλάνος, του ΠΑΣΟΚ, παρουσίασε έναν αριθμό που προκαλεί έκπληξη. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν, ανά τη χώρα, 72.0...