Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Πλήρης καταδίκη των ‘‘αναδρομικών’’ αξιώσεων πρώην βουλευτών


thumb

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση καταδίκασαν τις αξιώσεις 800 και πλέον συνταξιούχων βουλευτών για αναδρομικές αυξήσεις, ύψους εκατομμυρίων ευρώ.
Προκλητικές χαρακτήρισε η Κυβέρνηση τις διεκδικήσεις των πρώην βουλευτών, σε μία περίοδο που οι υπόλοιπες κατηγορίες συνταξιούχων της χώρας βλέπουν τις αποδοχές τους να συρρικνώνονται εξαιτίας της βαθειάς οικονομικής κρίσης.
Mε γραπτή δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου απορρίπτει και καυτηριάζει τις διεκδικήσεις αναφέροντας ότι «το αίτημα αναδρομικής αναπροσαρμογής βουλευτικής σύνταξης ή αποζημίωσης προσβάλλει το κοινό αίσθημα δικαίου, ιδιαίτερα στην παρούσα δημοσιονομική συγκυρία. Το υπουργείο Οικονομικών δεν προτίθεται να ικανοποιήσει οποιαδήποτε παρόμοια απαίτηση και θα προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση».
Ο Φ.Σαχινίδη κάλεσε τους πρώην βουλευτές να παραιτηθούν από τις αξιώσεις τους. "Απασχολεί και προκαλεί την κοινωνία το γεγονός ότι διεκδικούν να πάρουν πρόσθετες απολαβές την στιγμή που η κοινωνία δοκιμάζεται και το πολιτικό σύστημα κρίνεται και επικρίνεται. Η στάση αυτή συμβάλει σε περαιτέρω απαξίωση του πολιτικού συστήματος" τόνισε.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός της Νέας Δημοκρατίας Εμ. Κεφαλογιάννης ανέφερε ότι "αποτελεί πρόκληση, με όλα τα μέτρα που έχουν παρθεί, προσφυγές για αναδρομικά".
Το ΚΚΕ στη σχετική ανακοίνωσή του επισημαίνει πως "απαράδεκτη και προκλητική για το λαό δεν είναι μόνο η απαίτηση για αυξήσεις και αναδρομικά στις βουλευτικές συντάξεις, αλλά και η ίδια η ύπαρξη των βουλευτικών συντάξεων, που το ΚΚΕ με επιμονή θέτει ζήτημα κατάργησής τους"
"Μουντζώνει η κοινωνία και οργίζεται με τους 800 βουλευτές που διεκδικούν αναδρομικά. Είναι νόμιμο αλλά είναι και ανήθικο, είναι νόμιμο αλλά είναι και προκλητικό. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε αυτό, για να πάψει το νόμιμο και ηθικό να αντιμετωπίζεται με μεθόδους Βουλγαράκη" ανέφερε επί του θέματος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Παπαδημούλης.
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για ένα νέο σχέδιο στεγαστικής πολιτικής

Πριν από λίγες μέρες ο Παύλος Γερουλάνος, του ΠΑΣΟΚ, παρουσίασε έναν αριθμό που προκαλεί έκπληξη. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν, ανά τη χώρα, 72.0...