Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Σε διάλογο για την οικονομία καλεί τα κόμματα η κυβέρνηση

Επιβεβαιώνοντας σχετικά ρεπορτάζ του protothema.gr, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απέστειλε την Παρασκευή, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, επιστολές προς τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, καλώντας τους σε διάλογο για την εκπόνηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής πολιτικής.

Με την επιστολή του προς τους κ.κ. Σαμαρά, Παπαρήγα, Καρατζαφέρη, Τσίπρα, Κουβέλη και Μπακογιάννη, ο κ. Παπακωνσταντίνου καλεί τα κόμματα να ορίσουν εκπροσώπους για έναν ειλικρινή και ανοιχτό διάλογο, στο πλαίσιο της προετοιμασίας και παρουσίασης του σχεδίου του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής πολιτικής, στο τέλος Μαρτίου, με τελικό στόχο την έγκρισή του από τη Βουλή εντός του Μαΐου.

Στην επιστολή επισημαίνεται η ανάγκη εκπόνησης ενός παρόμοιου μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού πλαισίου, δεδομένου του μεγέθους του δημοσίου χρέους της χώρας μας, με στόχο  τη δραστική μείωση των ελλειμμάτων και ανάληψη πρωτοβουλιών που φέρνουν ανάπτυξη, εμβαθύνοντας ταυτόχρονα και στην κοινωνική συνοχή.

Δεδομένου ότι οι σημαντικές αυτές αποφάσεις θα καθορίσουν την πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια, επισημαίνεται ότι ξεπερνούν την κοινοβουλευτική θητεία αυτής της κυβέρνησης, και είναι συνεπώς απαραίτητο να στηριχθούν από ένα όσο το δυνατόν ευρύτερο φάσμα της κοινωνίας και του πολιτικού κόσμου.
proto thema online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα: Δυναμική πορεία για τον 37χρονο Μοχάμεντ – «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»

Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στη συγκέντρωση και την πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 37χρονου Πακιστανού Μοχάμεντ Καμραν Ασίκ, ο οπ...